Ännu mera vårsol

E&R

Tyckte att det kunde va kul med lite fler bilder här, här har ni Eveline och jag på Södra Latins fina skolgård. En extra lång lunch bidrar till mer tid ute i solen drickandes en god kopp kaffe. Synd bara att kaffet just den där dagen va lite halvt illasmakande.
Jag hann även med att köpa min fina väska som jag älskar, tyckte det var dags när väskan jag haft var tre år gammal och sliten. Träffade sedan Marika för en schysst latte på 113 50 och sedan lite Vasaparken hang såklart. Vi diskuterade bl.a. våra minst sagt intressanta vaga minnen från förra helgen. Men kul hade vi. Snart är det Valborg med allt vad det innebär och förhoppningsvis blir det inte alltför kallt. Men vi kan ju värma oss vid engångsgrillarna, right?

Vårsol

image4

Att det finns liv även på en asfaltsgrå balkong mitt i stan gör mig lycklig.

long time

Wellwell? det var ett tag sen jag skrev, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om, visst har det hänt en  del grejer, men orka rabbla en massa saker! Kan nämna att jag har en himla massa blåmärken sen i fredags och att min kära dammsugare nu heter Nisse. Jag har också märkt att jag är lite av ett städfreak när inte mamma är hemma, fast jag tycker fortfarande att det är fett( sorry Ellen jag gillar det ordet) skönt att vi har städerska varannan vecka hos pappa.

Så snart drar jag , den 11 maj är det hej då Sverige och tjena hejsan båtliv och Nordatlanten. Jag, pappa och en massa andra som vill lägga ner en himlans massa pengar ska åka med "äventyrsresor" och kolla in St: Kilda och andra coola öar, ska bli jäkligt kul och intressant :D. Jag kan nog även få en grön fjällräven-jacka (som typ alla går runt med, men hey dem är fina!) för är man ute på sjön, behöver man en regnjacka och det är lika bra att den är snygg, så att jag kan använda  mer än en gång lix.


Nu måste ja sova mamma är sur och jag har nationellt (muntligt spanskprov imorgon yeah!

Up and forward

Klockan är lite efter tre, jag har varit vaken en timme och har lyckats ta mig till datorn. Bra jobbat. Känner bara att världen ramlar, rasar, FALLERAR den här veckan och jag vet inte om jag är redo för det. Jag är verkligen inte så pepp just nu, men de kan ju skifta lagom till skiten drar igång. 

Kikar på den här veckans gamla matsedel. Varje dag släpade vi oss till matsalen med ett "Hmpfääää" i huvet, maten var alltså ingen höjdare. Det finns nog inget mer förnedrande för en grönsak än att bli en skolmatsalssoppa. Nej tack. Vi drar ner till kafeterian istället. "Stängt p.g.a. ombyggnad".

Jag är trött. Jag vill sova. Jag får inte sova. Jag är förvirrad. Jag är förvirrad.  

Compact living

Mördar-Benny and friends renoverar i mitt rum nu, jag bor numera i vardagsrummet, woohaa... Ett eget rum är faktiskt underskattat. Känner mig helt lost när jag inte bara kan gå hem och typ va för mig själv eller nåt, vart jag än är nu så får man besök i form av mamma eller syster. Besöken lär bli fler när min padre kommer hem nästa vecka, dock bara en snabbvisit. Min underbara säng och mina byrålådor står i vardagsrummet, min bokhylla är i köket, mitt skrivbord och min soffa är i matsalen... Alla mina fina grejer är nerpackade i lådor så jag hittar ingenting. Det värsta är nog att det kommer vara såhär i kanske två veckor, baaaah.

Dagens kluring: Har insekter hög eller låg ämnesomsättning? Skummaste NkB provet idag.


åååååh!

Jag tycker alla ska lyssna på Little dysfunk you från arks nya album. Åh den är så bra , tung mörk och stark,haha lät töntigt men  hey I'm a geeeeeek.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1051&a=637656

Get on your dancing shoes

Det är en alldeles underbar explosion, allt på en och samma gång! Helt otroligt. Jag vill ha mer nu! Hela kroppen blir ryckig, jag blir helt bananas. Och ändå är det över efter 2 minuter och 21 sekunder. Varken mer eller mindre. Pratar självklart om Arctic Monkeys.

Misslyckade högtider

Jag är inte mycket för påsk egentligen, känns bara som en anledning till att ha lov vilket är det enda som gör påsken rätt schysst. Jag minns när jag var liten och det var mera påskpynt och äggkäkande här hemma. En gång glömde farsan koka äggen innan vi målade dom, vattnet i kastrullen antog en obestämbar färg, röd/blå/grönaktig. Äggen var vita igen. Hurra.
En gång kom min galna moster hit för lite påskpyssel. Jag som då hade en limperiod hällde ut allt lim över mitt papper och satte dit några få gula bollar. Det tog ungefär tre dygn för min "målning" att torka.
Nu efter många års prövande har jag insett det, ägg är inte min grej.

En annan högtid som är lite småstörig är väl julen då. Jag hatar/älskar julafton. Det är ju egentligen bara en massa prylar under en gran. Min storasysters mest traumatiska julminne var när hon kanske var nio år. Hon hade önskat sig Absolute Dance och Pandoras skiva i julklapp. Hon fick Uno Sveningsson och Pink Floyd. Inte bra.
Mitt mest traumatiska julminne är väl när jag var i samma ålder. Jag hade fått en stressboll, en sån med små korn i som man klämmer på för att slappna av. Den hade jag sönder efter tre timmar då mamma och pappa började bråka mitt framför oss. Inte bra.

Nä, nu ska jag smutta påskmust och lyssna på lite bra musik.  

Gemenskap bakom den stängda dörren

Jag måste erkänna en sak: Jag är jävligt nyfiken över vad som händer inne hos grabbarna efter gympalektionerna. Vi tjejer skyndar oss med att byta om och drar ganska fort utan att direkt vara så roliga och sociala i omklädningsrummet. Men sen går man förbi killarnas omklädningsrum och hör hur mycket dom sjunger och garvar och fan va de nu håller på med. Ett mysterium som måste undersökas.

Ungefär alla killar jag nämnt det här för säger att de skulle ge vadsomhelst för att få va i ett tyst rum fyllt av nakna, svettiga tjejer. Okej. Andra tycker att det är roligare att lämna saker till fantasin. Okej. Men det är ju överhuvudtaget inte det jag menar. Jag vill inte va hos killarna för nakenhetens skull, jag vill vara där för stämningen. Alla skumma lekar och knasigheter som man fått höra att de pysslar med gör det ju bara ännu mer intressant. Fast om de fortfarande kissar i kors i duscharna som på lågstadiet vill jag inte veta. Killar tar det hela mer piano än tjejer vilket gör det mer chill antar jag. Allt för den underbara gemenskapens skull.


Engelska

Jahapp idag skulle jag plugggat järnet,men icke! Inte heller har jag fikat järnet som några andra, kolla i min mattebok,haha.
Jag har skype-snackat med Fanny och msn:at med fanny och John och lite med Emma sen har jag pluggat lite och kollat in musik på myspace och roliga klipp på youtube,ojoj fyyyfyyyyy Marika!
madman old Stradlater that killed me  and so on....love!

No more klaging

The vind is vänding



Holden Caulfield!

Jag älskar The catcher in the rye, J.D. Salinger är fantastisk! Idag är jag på samma humör som Holden, eller jag var det tidigare idag. Igår var jag glad, äntligen säger jag bara, inte för att jag var glad utan anledningen till mitt glada humör, hehe. Åh nu blev jag glad igen, kolla in de här grabbarna, helt sjukt roliga : http://www.youtube.com/results?search_query=the+mighty+boosh 
min ordklassdikt:
Vackert känsligt vågat (3 adj)

Springa snabbt  (verb,adverb)
i                           (preposition)
röda skor       (adj substantiv)
och säkert gå vidare. (konjunktiv,adverb,verb,adverb)
Usch känner mig låg just nu, blääääää! Hata! 

Schlagerbyggarbetare

Tog hela helgen innan jag repade mig efter denna rätt så konstiga vecka. Har varit totaldäckad med huvudvärk och sömnproblem, sen så har jag inte haft nån större motivation att plugga men jag tvingade mig till det och vi får se hur det gått på proven jag hade.

Nu till det mest komiska/störiga momentet av veckan. Byggarbetarna är fortfarande kvar och öhm, "bygger balkonger" utanför mitt fönster, härligt härligt. Men i torsdags så hände nåt nytt. Någon hade på radion ut mot gården så att alla vi grannar kunde höra. Mamma inleder sin jakt och katterna hjälper till att spana. Ingenting. Sent på kvällen är musiken fortfarande på, schlager för hela slanten, så jag bestämmer mig för att sova på soffan, härligt härligt.
Tydligen så hade min granne klockan tre på natten gått runt utanför alla andras dörrar och lyssnat innan han insåg att det var byggarbetarna som glömt stänga av sin radio. Han släpar sig ut i sin pyjamas och drar ut kontakten. Tystnad. Gonatt för i helvete.