Drömmar

För några dagar sedan vaknade jag förvirrad som aldrig förut. En dröm som gjorde mig fundersam.
Den inleddes med att jag och några vänner låg på en strand i Playa de los Chartersvennar. Vi bestämde oss för att gå tillbaka till hotellet för lite afterbeach. Jag sätter mig ner på min hårda hotellsäng för en stund. Sedan när jag vänder mig om har hotellrummet förvandlats till en finlandsfärja. Alla hoppar runt och är glada utom jag som känner mig en aning överförfriskad och sjösjuk. Ett Mumintroll knackar mig på axeln, tar min hand och leder mig mot en dörr ut till den friska luften. Men när han öppnar dörren är det inte längre natt, det är en mulen morgon och när jag tar mitt första steg utanför dörren är jag inte längre på finlandsfärjan, jag är på takterassen på Södra Latin. Jag har ont i kroppen och sträcker på mig, ställer mig på tå och sträcker upp händerna mot molnen. Det blåser isande kallt och jag lägger mig ner på takterassen i fosterställning. Mumintrollet lägger sig bakom mig och håller om mig. Vi täcks sedan sakta med ett täcke av snö.
När jag vaknar ligger jag i fosterställning med gott om utrymme för ett Mumintroll bakom mig. Det är kallt, precis som på takterassen. Jag känner mig bakis efter turen på finlandsfärjan. Mitt hår är strävt och slitet som efter en dag på stranden. Det regnar ute, lagom till när jag insett att jag vaknat upp i mitt rum så börjar det regna ännu mer. Jag älskar ljudet av regn när jag ligger i min säng under mitt varma täcke.

Rom ,prov och födelsedag

Rom ,prov och födelsedag
Roma var underbart. Kaffet var så gott och jag softade bara runt och njöt. Ska skriva mer om det sen. Köpte en affisch med denna cooling på. Han är en av de hetaste männen alltså! Well fyllde år idag. Grattis till ett år av vila från åldersinnebörd. Hade prov idag och är just nu helt slut. Hade ett långt telefonsamtal med en av mina bästa och coolaste vänner. Hon är så klok, blev glad av att snacka med henne. Well nu ska jag försöka göra engelskan.

VAKNA!

image32

Du fyller ju år idag! GRATTIS MARIKA!

Hör du mig?

Måndag. Första dagen på veckan ska ju vara en slags rivstart. Men idag har absolut ingenting hänt. Ingenting lär hända eftersom jag inte stämt träff med någon eller så. Det som till en början såg ut att bli riktigt jobbigt blev istället ingenting. Jag skulle haft 45 sidor att läsa till ett läxförhör imorrn, det blev uppskjutet. Jag skulle haft en jobbig svenskalektion med mycket genomgångar, jag fick istället sluta 30 minuter tidigare. Känner att jag faktiskt har en dag att vara riktigt jävla lat på. Har precis varit och tränat också, nu blir det bara chill pill helt enkelt. Men fan, jag hatar det. Gillar inte att inte ha något att göra när jag vill göra något. Vad som helst.

På torsdag har jag orientering i Kärrtorp. Jag hatar orientering. Fullständigt meningslöst, jag lackar på alla grenar man river sig på och stubbar man snubblar på, alla klippor man förväntas bestiga eller klättra ner för, jag vill inte! Jag äger på det, men jag vill inte. Och så kommer det självklart vara galet kallt. Hurra.


We smoke time

Tänka sig. Igår skrev bandet låtar om hur vi röker bort tiden och nu slår det mig att det typ är sant. Allt går riktigt jävla förbannat fort. Ångestattack, nu blir det en ångestpaus...

Hm. Jag vill egentligen fastna. Bara så att jag själv hinner med, hinner få struktur på mina luddiga tankar. Men då är det plötslig en ny dag, en ny vecka. Men mina tankar är kvar ungefär 50 meter bakom mig och förstår sig inte på någonting. Jag fattar ingenting. Jag har aldrig känt mig så dum och blåst som jag kommer på mig själv med att göra rätt ofta nuförtiden.

Nu ska jag lyssna ännu lite mer på Hets, be en stilla bön att mitt CV inte är helt åt helvete och dricka ett glas Oatly chokladmjölk.

Roma och döden

Gud vad jag är avundsjuk. Marika har åkt till Rom medan jag sitter fast med historia-, psykologi-, engelska- och geografiläxor. Tyck synd om mig. Marika får dricka kaffe medan jag snart drunknar i en pöl av kaffebegär. Man kan faktiskt drukna i en pöl, speciellt om man känner sig riktigt hopplös.

Nej usch, nu börjar jag tänka på när Tove hade varit på Irland och någon blåst av en klippa och dött. Min mammas faster blåste ju faktiskt in i en stolpe i Göteborg och dog. Tänk hur man kan dö. Bara sådär. Förra veckan hade jag till en början en riktigt bra dag lagom till när jag gick ut på gatan och fick syn på en död fågel. Den var inte påkörd, den hade bara kurat ihop sig på trottoaren och dött. Att ge upp, kan det gå så långt? Kan man dö av det? Kanske var det den kyliga morgonen. Men jag tror att den gav upp. Jag gav honom namnet Albert. Hoppas Albert mår bra nu.
Påväg hem den dagen gick jag på samma plats när några tjejer från Enskilda passerar mig och konstaterar att "Guuuud va skönt, någon har tagit bort den äckliga fågeln!". Jag tänker visst inte som de gör, surprise surprise.

hoopiedoopie

Jag och fråga 3 är inte vänner!  Jag och geografin är halvbra vänner. Det är intressant men jag känner bara stress.

well angående mitt inlägg "lycka"  " dikten" där handlar om en så enkel sak som att jag stötte på en snygg kille i porten, hahah att det kan låta så seriöst när det bara var en sån liten grej. Det är intressant med ord, hur dem kan minimera och få saker att verka större än vad dem egentligen är. Är det att ljuga? Ibland utelämnar man bara vissa saker och förstärker andra. De är upp till den som läser att bilda sig en uppfattning utifrån den personens erfarenheter.

Uppe

Jag har hål i väggen
Tryggheten
naiv och lyckligt ovetande
nu vet jag
jag har hål i väggen.


Lampans ljussken
pojkens nerböjda huvud
de nerbitna naglarna
en flickas trosor
slängda i hörnet
pojken biter på de redan nerbitna naglarna
det är en dålig dag
en lördag
en ledig dag
ledig från vad?
från skolan
inte kraven
de har bara bytts ut.


Poesi

Det handlar om att våga. Våga uttrycka sig och leka med orden. Haha det här lät för töntigt men sån är jag. T

öntig.

Jag är som ett lyckligt minne
något trevligt
men förgånget.

Tonåring
Pensionär
livet framför sig
bakom sig
både och
tvivla
söka
humör
vara sig själv
orka vara något
festa
handla mat
springa
gå med rullator
gråta
gråta
inga tårar
alltid ledsen....


Lycka

161749-31

Bilden har inget med själva inlägget att göra. Söta fanny skickade den just till moi. Hon är en väldigt bra vän! Jag hoppas hon vet det och om inte så vet hon det nu.Du är en väldigt bra vän Fanny Farlini Skoglund. Puss

väntan
ögon som möts
förundran i blicken
förvåning
glatt överraskad
glädje
försvinner
kanske ses vi igen
kanske
hoppet
lycklig

FB alkis

Ååååh, det som absolut inte fick hända har hänt. Världens finaste Ramaskri har blvit beroende av Facebook. Vi satt inne på msn och pratade om Facebook samtidigt som vi var online där. Men det värsta är nog att vi klockrent nog är med i allt som har med drinkar och öl att göra. Vi har blivit Facebookalkisar. Inte några stolta såna.

OTILLRÄCKLIG

Ibland skulle jag vilja kunna vara överallt på en och samma gång. Men det går ju självklart inte. Jag orkar inte ens vara skärpt och upprätt där jag faktiskt är. Allt jag gör just nu känns så krampaktigt, medelmåttigt eller tråkigt. Jag känner mig som man gör på tunnelbanan när den stannar till mellan två stationer, man står/sitter och blir stressad och förbannad även när man inte har nånstans att ta vägen. Man kanske bara är påväg hem efter en halvtråkig dag i plugget när den stannar till i fem minuter, kanske inte ens det. Jag har en viktig plats att vara på, tror jag, men så är det inte alls i själva verket.
Varför kan det inte vara en balans mellan när man har hur mycket som helst att göra och sedan absolut ingenting..?

Förhoppningar

Allt som man ska göra,  tex min resa till Rom bygger på förväntningar. Jag har byggt upp en bild av hur det kommer bli.  Den av skapad av vad andra berättat , av förra gången jag var där,  men framförallt av media.

Just nu tänker jag på den där filmen som utspelar sig i Florens( tror det var där) under andra världskriget. Kommer självklart inte ihåg vad den heter men Cher är med i den och den handlar om några engelska damer. Jag blir lycklig av den filmen, även om den kanske inte är världens bästa film. Jag får lust att packa två resväskor och bara dra till Italien. Träffa en vacker och  intellektuell italienare och bo i en vindsvåning. Taket ska vara som min balkong och där ska jag sitta och dricka vin och disskutera politik och kultur. Måla och spela gitarr och munspel. Jag vet dock att det aldrig kommer bli så fantastiskt som man tänkt sig, inget blir ju det. Allting låter så mycket bättre än vad det egentligen är. Det är verkligen sorgligt, man jagar något som aldrig kommer bli verklighet. Det är ju uppenbart men ändå slutar man inte hoppas,  förledas av sina drömmar.

Ikväll är det Veronica Mars på Tv, typ bara jag som kollar på det.
Ciao

Pasha

Pasha
Den här bilden var inte den bästa. Jag har tittat på "So You Think You Can dance" lite då och då.  Där dansar denna snygga ryss. Han är typ perfekt...(flumflum).  Nu började jag tänka på ryssen (en av besättningsmännen) på min 2 veckor långa resa i Nordatlanten, jag hade känt mig isolerad där på båten och började tycka att den där ryssen var snygg, weird. Pasha är så mycket snyggare!

En dag till hemma från skolan. Idag kräktes jag som tur var inte, har feber och har spenderat en stor del av dagen inne på facebook, jag har blivit smått beroende! Det finns ju så mycket att göra! Jag borde seriöst snacka med Mike om mitt skärmbeteende, han kanske kan hjälpa mig...

Nä skulle inte sitta fel att dansa lite tango med Pasha eller få en blomma målad på foten av Alejandro.

Åh tänk att jag drar till Rom på tisdag! Känns overkligt, måste fixa med ledighetsansökan snarast,men jag stannar ju hemma imorgon med! Jag får fixa det på fredag för då ska jag verkligen vara frisk och kunna gå till skolan! Åh i Rom ska jag äta pasta ,dricka espresso och njuta av att höra alla prata italienska.

Ciao

Enferma

Well nu är det min tur att va sjuk:. Jag är magsjuk: Jag har spydde på badrumsgolvet, hur kan man va så klantig!? Jag har alltid ansett att jag är bra på att spy. Någon gång när jag var liten frågade pappa vad jag var bra på och då svarade jag på att kräkas, well heheh. Vad menas då med "bra på att spy"  med det menas att jag alltid kräks i papperskorg eller toalett och inte kladdar ner. Alltid utom denna gång och den där gången i bilen när jag var 7 nånting. Mamma fick köpa strumpbyxor till mig då. Jag hatade strumpbyxor så det var helt enkelt en hemsk dag.

Högläsning ur The economist

FSB fd KGB
Ojoj pappa läste om Putin och FSB för mig. Det var intressant men mkt på en gång. The economist är en väldigt bra tidning, ska börja läsa den. Det är skrämmande vilken makt dem har alltså!  FSB styr ju allt.

Street-art!

Fan det blir inte snyggt hur man än skriver det:
 streetart, Street-art. Well jag vill börja streetarta mig iaf. Typ göra sånna där fina kakelplattor!  Det är soft att få visa det man känner, även om man egegntligen inte får göra sånt , men vafan! Tro nu inte att jag bara vill göra det för att det är coolt eller ngt! det känns bara så kul att andra ser det man gjort.

Well jag är så omotiverad till plugget, sen senare är ord jag ofta använder eller tänker. Inte bra alltså! Men soy perezoso, helt enkelt. skärmbeteende, skyller allt på datorn! heheeee.........

well kolla in den här videon ( jag kan inte länka....)
http://youtube.com/watch?v=k_AYOwFY3dQ

Nollning och feber

Fan. Hade ett så tight schema att följa som jag såg fram emot, men så får jag feber. I torsdags brakade allt lös, mådde bra under dagen men blev sedan sjuk på kvällen. Lagom lägligt.

Igår nollade vi våra små ettor vilket va rätt kul trots sjukdom. Va så jävla opeppad på dagen men sen när vi hade fått på oss svarta kläder, målat svarta streck på kinderna och ställde upp oss så blev det skitkul. Eller ja, jag var med i gruppen som inte var ledare för något lag, vi skulle nämligen ta allt kladd och värdesaker till Tanto från Bågen. Vi visste inte att grabbarna köpt 240 ägg, 10 paket mjöl, 8 paket fil, bostongurka, gulaschgryta, vispgrädde, kolasås, ketchup, sirap och massa annat, vi hade väl tänkt ungefär hälften av det vi skulle bära. Dessutom hade småttingarna med sig alla stora väskor och lämnade sina jackor som vi skulle släpa med. Vi hade fixat en kundvagn som vi fick ner ungefär en fjärdedel av allt i, vi hängde 18 väskor över Evelines axlar, Kattis och Micaela fick bära massa andra väskor och Carro fick bära tunga kassar och väskor hon med. Eftersom kundvagnen va så tung så kunde vi omöjligt få upp den på bussen, så jag och Carro fick gå till Tanto. Det tog 40 minuter. Vi kom dit före Kattis, Micaela och Eveline som hade åkt buss. Men sen löste sig allt och vi lekte lekar med ettorna som verkade ha rätt kul.
Festen var ganska mysig, men jag orkade inte stanna till längre än halv tolv. Då gick jag och Marika och fikade lite snabbt innan vi tog oss hem.

Idag måste jag vila. Skulle ha firat Marta som jag sett fram emot att få göra men det kan jag inte när jag är såhär sjuk. Kommer missa Håkan också, hade varit kul att gå på. Jag kan verkligen inte. Men jag vill.

Jag och MacGyver

161749-29 Well jag har spenderat dagen hemma i brorsans säng. Jag försov mig och mådde allmänt dåligt så jag stannade hemma. Jag kollade på TV som man alltid gör när man mår dåligt och alltid så är MacGyver på Tv. Det är 80-tal med fula kläder och fula tjejer med bomullshår. MacGyver är genialisk och även om jag inte orkar kolla på hela programmet så beundrar jag honom lite,haha. Han kan fixa allt och lever ett spännande liv. Sen så gillar alla tjejer honom. Jag vill bli en kvinnlig MacGyver, fast jag undrar om det skulle gå hem hos killarna? meh flum flum.

När jag låg där i brorsans säng kom jag att tänka på att hans heta kompis Andreas sovit i den sängen och det var inte så länge sen heller. utan det var i tisdags...

Jag funderar på om jag ska dra till Köpenhamn i oktober, men vågar jag verkligen träffa honom? vill jag? Förresten är jag dulce enligt en viss person,hahaha

Nu ska jag äta och sen göra läxor. Ciao

Minnen av en vacker lördag

Apropå ingenting har jag börjat minnas, eller kanske tänkt tillbaka på lördagen. Fyra personer som bestiger ett berg fulla av hopp. Vi slog i händer, knän och armbågar lite då och då. Men nog var det värt det. I den tätaste av skogar nära stan föll vi ihop av utmattning. Oturligt nog i en myrstack. Det va bara att flytta på sig efter lite hysterisk dans.
Helt plötsligt är jag på en buss, en varm buss. Vi går av vid Odenplan och beger oss mot Vasaparken. Vi la oss i en skum hög i en gunga och skrålade med till iPod-högtalarna. Tog ett tag innan vi märkte att det regnade. Fast det var ju bara lite duggregn. Aldrig har regn varit så vackert som från en tefatsformad gunga. Det liksom blinkade till bara i vissa vinklar, och när gungan stannade ville jag bara ha mer. Även om jag var totalt uppslukad av regnet så gick det inte att bortse de falska stämmorna jag hörde från övriga i högen. Jag skrattade tills jag grät innan vi alla började frysa ordentligt. Med mascara under ögonen traskade vi hemåt i regnet lyckligare än nånsin.

Tove du måste hjälpa mig ur min musikabstinens!

Åh jag vill ha mucho musik från ditt musikbibliotek! Skulle va så schysst! José gonzales(stavar fel, jag vet) Doors , Rolling stones, Led Zeppelin The ark och nationalteatern mm.

Du vill ju bara ha, ha och ha

Ja så är det just nu. Jag vill ha en miljon grejer. En gitarr,en digital systemkamera, ett gymkort, ett SL-kort, pengar till klippning, den där fina skjortan från Carlings, en flytande eyeliner, en brun ögonskugga, de där coola tavelkopiorna (Edit Piaf-tavlan är finast!) En massa pengar så jag kan gå ut och shoppa och ett jobb vore väldigt bra. Så varför vill jag ha så mycket saker!? Beror det på att jag absolut inte har råd med något just nu? Åhhh dumma dumma.

Fanny hade i alla fall något trevligt att berätta. På en frisörsalong på odengatan är det just denna månad gratis permanent. Åhh vågar jag? Mamma säger att det inte är bra när man färgat håret. Ska fråga frisören, han/hon har ju mer erfarenhet än mi madre. Well espresso house på stureplan är mitt nya hak. Det är kul att kolla in alla brats, vissa ser för roliga ut alltså!

Ciao... besos

Hoppet!

FAN! Jag kommer inte kunna se Tingsek på min födelsedag för att inte fyller 18 utan bara 17! ÅH vad arg jag blir!
DUMMA. Well nu till lite uppdateringar. Min första skolvecka var konstig. Jag var hypad (mitt nya älsklingsord) och vi var på massa föreläsningar. På Plan, Zenit och Kvinna till kvinna. Vi gjorde även en massa fyrahörns-övingar och hetalinjen-övningar, vilket är så himla lame. Torsdag var vi lediga. Dagen spenderades på fik och jag var hypningen personifierad! Efter två fik drog jag till odenplan och fixade lite presenter med Tovis. Sen träffade jag Fanny och vi hade en väldigt mysig middag. Vi drack vin och pratade. Farlini det måste vi göra snart igen! Fredag blev skola, fika och sen kolla film och blanda drinkar

Jag har en bekännelse att göra. Jag läser alex Schulmans blogg och ibland även Calles. Det började med att jag läste Ronnie sandahls bok. Gillade den och gick då in på AFTONBLADET( ja aftonbladet, jag Marika gick in på denna lögnaktiga blaskas hemsida)  Där började jag läsa Ronnies krönkor och kom då på något sätt in på alex blogg.

Igår var det LAAKSO-time wiee, vi hängde på staketet och såg väldigt bra. Fy på åldersgräns! Men det gick ju bra ändå! Tur att det var utomhus!

besos

Uninspired

Usch, just nu hänger bloggen efter mig som en plikt jag aldrig tar itu med. Så ska det väl ändå inte vara? Har bara inte alls känt mig för att sätta mig ner och skriva, verkligen skriva något av mening på hur länge som helst. Så gott folk, ni får nöja er med meningslöst blaj ett tag till.

Hmm, idag är jag fruktansvärt trött. Kombinationen att kanske ha lite för kul både fredag och lördag är bäst att ha nu i början av skolåret, innan Skolan börjar. Kommer nog inte orka göra något vettigt idag. Eller jo, vissa saker måste tas itu med. Men jag vill inte