Bortglömd

Tisdag, den dagen då jag egentligen slutar 17.00. Idag slutade jag istället, precis som förra veckan, kl 15.30. Vi är helt enkelt bortglömda på skolan, de där som har Kör A som individuellt val. Tydligen så är våran lärare Jan iväg på någon superviktig dirigentutbildning. Framgick inte om han utbildar eller blir utbildad. Hade ju varit lagom nice ifall någon nämnt detta för oss, hela dagen har gått till att hänga i kafeterian/gå runt i regnet i väntan på kören. Men vi har lektion nästa vecka iallafall. Bäst för honom att det är en jävligt kul lektion.

Har dessutom blivit ordningsman i klassen. Vi var nämligen fyra frivilliga, så jag och Leo kommer vara under hösten och sedan får Staffan och Calle leda klassråden till våren.  

Back to school

Yeey gick från Torsgränd till Vallhallavägen 117. Kom försent första dagen eftersom det var lite svårt å hitta. Imorgon kommer jag i tid, jag lovar!

Well nu ska man alltså hålla till på brat-territorium....intressant. Anyway dagen var upp och ner. Skolan är skit som rektorn sa men vi ska ju flytta till stockholms lyxigaste skola om ett halvår. Dessutom skulle det i vårt klassrum inte va 30 elver i indien utan 100, fatta vad trångt och i Kina är det 64 elever per klass, allt enligt min coola rektor! Sen har man ju inte valt globala för att det ska va bord i samma höjd utan för mänskliga relationer osv, även detta sagt av rektorn. Han ser ut som Mr Burns (haha fick mig att tänka på Snook-låten) men är hans raka motsats, enligt en säker källa är han lite naiv.  

Vi har bytt klass, mentorsgruppen är kvar men nu går B med C istället för med A. Åh sakna A alltså.....Därför hade vi lite lära-känna-övningar. Palla dem alltså! Sen var vi riktigt globaliga och gick ut å skulle upptäcka omgivningen, lukta , titta och fråga folk om vilka deras favoritplatser var. Göra oss en bild av området.
 
Hehe vi gjorde en mensrunda,haha. Om man blöder igenom så har vi en runda man ska gå. Spring ut från skolan , spring till fältöversten , in på H&M och köp ett par billiga byxor. Sen upp på Artillerigatan och lämna in byxorna på kemtvätt. Om du känner dig lite nere så dra in på en kopp hemlagad choklad på ett fik lite längre ner, om det inte hjälper gå till djuraffären mittemot kemtvätten och klappa lite djur. När du gjort det en stund så är byxorna säkert torra. Spring då tillbaka till skolan.

ciao!

Kungsan

Igår var da gang i Kungsträdgården för att se bl.a. Laakso, Timo och Mando. Blev rätt lajbans, utom när Mando skulle spela. Jag, Tove och Marta fick två killar framför oss, den ena lång, den andra kort. Kortisen skulle självklart rida den långa när Mando spelade för att få se mer. Med tanke på min längd blev min utsikt två stora hoppande rumpor ett antal gånger inom loppet av 10 minuter. Inte så lajbans. Mannen jag hade bakom mig till en början hade dålig andedräkt, och så skulle han självklart busvissla hela tiden. I mitt öra. Efter lite ommöblering fick någon annan dras med honom.

Förlåt kära bloggarkompis F, men nu måste jag få va glad över skola och allt. Jag är så glad och lättad över att jag inte alls är så låg inför skolan som jag var förra året. En vecka har gått för min del, det har varit rätt kul faktiskt. Men jag kanske kommer säga annat om två månader, vi får se helt enkelt. Fortsättning följer.

well schnell

Har druckit kaffe är därför PIGG! inte så smart, men så gott!  David Grays musik är underbar! Lyssna även på Tallest man on earth!
 
Är hemma själv just nu, okej inte heelt själv. Katten är ju här. Vi är ganska lika nu, båda är svarta å vita. Åh jag är såå emo, haha. En bra sak med att ha katten som enda sällskap är att man kan gå klädd hur man vill, lyssna på musik, högt (okej man måste visa lite hänsyn till de kära grannarna och katten menmen).  Jag och Pepsi (kattens fina namn) har inte umgåtts så mkt och inte ikväll heller, vi är fan som syskon ibland. Vi försöker gömma oss för varandra, ehhh. Vad fan babblar jag om?

På tal om syskon, jag har kommit på vad jag ska ge matte i present. Han ska få en likadan grå Hood från HM:s herravdelning som jag har och en tröja där jag tryckt en bild på honom som liten knatte. Han var värsta söt när han va liten... Kom ihåg att han en gång sagt till vår syrra att jag skvallrar, men han kan berätta saker för henne. Haha tror han att hon håller tyst eller! Tror nästan att jag är bättre på det alltså, jag har mognat och behöver inte skvallra på brorsan lix. Syrran är väldigt bra på att få ur en hemligheter om än inte alla detaljer så det viktiga lix.

Min andra brorsa har också fyllt år, han kanske också ska få en tröja, har en perfekt bild! Han är ett två år och har en röd sparkdräkt, luvan uppe och allt. Han sitter på en liten cykel i den där röda dräkten. Åh han är så söt!

Har kommit på vad jag ska köpa till Raffi, Marta och Emma också, men det kan jag inte skriva här.

Börjar skolan på måndag. Vi ska gå på Östermalm, Valhallavägen 100 någonting fram till januari, då vi flyttar in i den coola retroskolan vid Zinken. LÄNGTAR! Pilatesbollar i grupprummen och coola japanska? stolar.

BESOS!


Möh!

Palla töntiga par som skriver om deras kärlek till varandra i sina bloggar. Palla att han vill komma hit. Palla att jag inte vet vad jag vill. Palla att känna sig nere. Palla att det är 18årsgräns på Tingsek. Palla att mitt hår typ är svart.  Palla att jag är fattig. Palla gå i skolan på Valhallavägen. Palla att jag är lat.

No sé

NO SÈ. Varför mår jag såhär....
Raffi du gjorde mig iaf glad med det du berätta.
Vet inte hur jag ska göra med mitt "problem" dock. ciao

Addiction

Usch, jag hatar det. Det är inte så kul som alla säger. Alla använder det inte även om alla säger det. Men nyligen fick jag veta att min syrra gjort det. Hon bara tjatar om hur underbart det är och att jag också borde ta tag i saken. Jag har skaffat Facebook. Hatar det för det tar en timme att ladda upp lika många bilder som går på ett kick på bilddagboken. Känns fånigt att glo runt på olika groups som "Skrota foppatoffeln!" eller min personliga favorit  "yes, i'm swedish. but not from fucking switzerland!". Men så måste man ju givetvis logga in där hela tiden för alltid är det nån som har taggat en eller vill bli vän eller skriver något.
Datorer är bara ett totalt jävla värdelöst tidsfördriv. Eller nej. Men jo. Asså, det kan ju va nice med en dator men jag hatar dom iallafall. Datahat, oh yes. Ändå bloggar jag.

Köpenhamn

Det var reko-lajbans (internt). Det var en resa fylld av känslor upp-och ner. Glädjen över alla snyggingar, irritationen(inte så farligt) över de knarrande sängarna och snarkningarna från 68 pers. Alla stirrande blickar från killarna på vandrarhemmet var dels obehagliga men samtidigt så var det lite kul också.

Alejandro som målade en blomma på min fot och kunde spela munspel, hehe vilket vi gjorde även metaforiskt(haha internt again). Han var en cool kille, jobbade som tatuerare och var med i ett band, fotade och målade osv. Han kom från Argentina och var inte så bra på engelska, så då fick jag öva lite spanska.

Peddo-steve (alla hans frågor alltså!), norrmännen, dansken, filmjölkskillen och amerikanaren. Åh längtar på ett sätt tillbaka. Det bodde även många heta italienare och spanjorer på vandrarhemmet.

Så till det vi gjorde....
Första dagen gick vi ut å tog några drinkar och träffade Fredrik och Bohman. Dagen efter hade jag, Raffi-habibi shoumshoum, farlini och pitsner en bakisdag. Även om vi inte hade druckit så mkt dagen innan. Vi käka kinamat och hade det allmänt trevligt. En annan dag besökte vi Kristiania och åt lunch på en trappa.

Gårdagen (fredag) och lördags morgonen var flum, fyra övertrötta tjejer, Marta, Ellinor, Rafaela och nyckelpigan
Marta (med en servett i munnen): Jag är en valross vad är du?

Ellinor och White trash mama (jag alltså) leker karatemästare. Ojoj det var så himla kul! Övertrötthet är bäst!·Fanny och jag pratade vårat språk. Gissa vad en pirre porre är.

Fred och kärlek!
ps. ha överseende med mitt hoppiga inlägg
ds.

Hejdå Köpenhamn

Idag nådde Köpenhamnresan sitt slut. Eller man kanske ska säga Köpenhamn+Malmöresan. Avslutet va kanske inte fullt så lajbans, blev åksjuk på tåget hem och fick krama toasitsen ett tag. Men Malmö var helt magiskt kul. Just nu funderar jag på när jag
borde gå och lägga mig. Skola på måndag.

161749-28
Åh, Laakso.

I'm staying

Jag bestämde mig för att fortsätta min utbildning för en rättvisare värld. Jag är en äkta Globalare. Tack Jojjo för att du fick mig att inse att Globala är rätt. Tack för en soft dag Hedda och Jojjo. Ni är ena riktiga globalare! Fred och kärlek!


Un-fucking-believable

Helt sjukt. Mitt rum fick vara någorlunda städat i två dygn innan det såg ut som det gör nu. Packa till en femdagars-trip trodde jag skulle va lätt men som vanligt hade jag fel. Att vi hämtade ut ett paket på posten med H&M-kläder idag gav mig ännu mer fan-vad-mitt-rum-ser-ut-ångest. Kläder överallt, påsar, saker med sladdar, minimala tejpbitar som fastnar på fötterna, batterier (?), dammråttor... Ska ju träffa tjejerna om 9 timmar! Lite halvt panikartad packning lär det väl bli eftersom jag vill sova lite och duscha på morgonen, får se vad jag glömmer när vi kommer fram helt enkelt. Känns skönt att verkligen krama ut lite skoj de allra sista dagarna av mitt lov. Helt lajbans.

Kärlek


161749-26

Ah, tänk att så mycket kärlek kan få plats i min iPod. En underbar omfamning är bara några knapptryck bort. Men man ska ju definitivt inte underskatta riktiga kramar, inget går upp emot att slå armarna om någon och borra in sitt ansikte i personens hals. Aaah.

161749-27

Beslut

Globala eller tema-klass på Södra. Jag vet seriöst inte alls vad jag ska välja, gå kvar eller inte. Fan vad jag känner mig jobbig.

Tillsammans

Nu är vi båda tillsammans som den där gången vi skrev vårt första blogginlägg. Som vanligt snackar Marika i telefon. Som vanligt är vi hemma hos Marika. Hon har kommit in på Södra Latin den jäveln. In a while ska vi väl ner i botten av glaset och diskutera Södra Latin vs Globala Gymnasiet. För att göra det hela lite trevligare ska vi skutta runt till glad musik och äta ostkaka.

Hej Sverige! Hej vänner !Hejdå tåg!

161749-25161749-24161749-23161749-22161749-21

Kärlek till raffis högtalare ,Jason Mraz , Laakso och The Tough Alliance
Kärlek till all bra musik
Mucho LÖVE till sanjagons eller vad dem heter, underbara!
Kärlek till kroatien-gänget
Kärlek till alla vänner och alla som lever och alla som dött.
ehhh jappp

DET VAR NAJS

DET VAR NAJS

Har lite ångest över att vara hemma. Tågluffen var högst sagt lärorik. Saknar att inte säga god natt till alla. Var är Jojjo, Emma , Amanda och Jenny. Vi har nu en massa interna grejer som Calma Calma, Diya , stan up, Schteeek och  elvis-minen. Jag känner inte för att skriva om allt nu, det får bli en annan gång. Igår hade jag kul vilket syns på bilden. Längar till köpenhamn,  även om den staden inte är så wow.  Åh känner att jag blivit en officiell tågluffare och att jag har mer erfarenhet än folk som inte tågluffat, haha det låter stört. Puss

High on life

161749-19

Vad kul det blir när Tove leker master of my digitalkamera.

Imorrn ska Tove och Marika lära mig att cykla. Imorrn, och jag är inte alls redo. Vad har man på sig när man cyklar?
 Mina senaste minnen från att cykla är ett desperat försök på grus/gräs i Hagaparken på en gammal vinglig sak, ungefär två år sedan skulle jag tro. Imorrn ska vi till Hagaparken.
Hjälp mig

Dum promenad

Min glassiga promenad runt Stureplan slutade med ett par trasiga hörlurar. Mina nya är inte ens hälften så bra. Fast kanske lika bra när jag inte får plats med all min musik i iPoden. Deppigt värre.

Promenad

Jag bor inte särskilt långt ifrån Stureplan, men det är fan inte de kvarter jag känner mig som mest hemma. Fanny och jag skulle träffas vid Djurgårdsbron igår och jag som inte pallar köpa dyr remsa bestämde mig för att gå. Snabbaste vägen är genom Stureplan och det tar ungefär 25 minuter. Blä, Stureplan. Förhoppningsvis kanske det är rätt piano där halv tolv på dagen? Icke. Men som tur var hade jag underbaraste lösningen: Ruffsa håret så mycket som möjligt, klä mig lite lagom spexigt och självklart ha iPodlurarna i öronen, högsta volym. Playlist: Promenad2.

När vi väl hade träffats så skulle vi hitta the ultimate spot att sola på. Det slutade med att vi gick runt hela Skansen och hamnade inte mer än 300 meter från bron om vi bara hade följt den stora vägen. När molnen kikade fram drog vi till PK-huset där det var flygmyror överallt. För att återhämta oss blev det en kaffe i Gallerian. Sedan gick vi hem till Fanny, drog sedan till en Thaikiosk på Torsplan och drack varsin kopp New York te. Trots allt promenerande fick jag inte en enda blåsa.

Idag skulle jag gå till frisören och valde mina nya skor. 10 minuters promenad slutade med 5 stora blåsor.

image18

På söndag kommer Marika hem!