Musik!!!

Åh min Ipod! Äntligen fixade jag den (eller Tove eg). Fast nu har jag ju hennes låtar, vill ha The Shins , The Fray , Keane och Bobby Baby plus en massa annat också, blä på mitt itunes!

Garden state äger!  Var så mysigt när man kunde alla låtar! Soundtracket till den filmen är helt fantastiskt! som en enhet. Fair med Remy Zero tyckte t.om Amme om. Jag borde göra engelskan nu. Jag borde göra en massa grejer.

Teori

Kom på en sak jag glömde förut som är rätt kul :)

Igår när jag stod i kön till kafeterian så stod två killar bakom mig och snackade om sina livsfilosofier. Den ena kom med en intressant teori.
"Jag tror att Människan har skapat ALLT, men Människan ser sig själv så underlägsen. Vi tror att vi är för svaga för att skapa något så vi måste skylla på en 'Högre makt', Gud. Men i själva verket är Människan en briljant sak som bara måste ha varit med och skapat allt."
Man kanske kan se det som att människan är för rädd för att vara för smart för sitt eget bästa? 
Hans kompis mumlade nåt om att han inte höll med sedan vågade jag inte tjuvlyssna mer för jag höll i kaffekannan, påväg att hälla upp en rykande kopp åt mig själv.

Åhå

Hmm, lite skärpning för min del nu när Marika bombat bloggen :P
Äntligen helg, välbehövd sådan. Har alldeles för mycket att göra, kommer nog inte kunna ha ett skönt slapparliv nu. 
Har insett att jag snackat/sms:at jävligt mycket med mobilen nu så det kommer ju kosta. Får skärpa till mig där med. 
Egentligen är jag rätt fascinerad av hur länge jag kan sova! Jag gick och la mig typ ett inatt för jag va löjligt trött, sen så gick jag upp halv ett, nästan tolv timmar sömn! Det visar ju hur välbehövt det var med en lång sovmorgon. Segt att gå upp kl 6 på måndag dock...
Igår på matten gick det inte att räkna så jag snakade om musik med Rasmus. Han lyssnar typ bara på metal och sånt, och vi hade haft en "undersökning" i klassen (så att matteläraren kunde visa hur man ritar ett cirkeldiagram) och bara 2% i klassen lyssnar på metal. Vi kom då på idén att han borde skaffa en metal förening på skolan och jag kom på att namnet självklart måste va en metall (höhö) så om han nu mot all förmodan startar en förening ska den heta Zink :) Gud va spännande
Trevlig helg!

www.youtube.com


Älskar youtube! Vi har ju egna  datorer i skolan och när vi har rast så måste man ju göra nånting och då finns det ett par sidor jag  alltid går in på: youtube och tjuvlyssnat.
kolla in den här videon till exempel
http://www.youtube.com/watch?v=RO10s_HK6d0. haha "you want a banana?" och den här som Tove tipsa mig om: http://youtube.com/watch?v=HnmMvNlRQA4 , så störd, hehe.


Jag tänkte börja skriva lite dikter här, vara lite mer seriös men jag vet inte...

puss på er!

Sjuk

Jag har magsjuka, fast nu är det bättre. Det är så typiskt för jag skulle till Sanna idag. Jag hade verkligen sett fram emot det, ville se det nya huset, prata med Sanna och leka med pojkarna, men men.

Hoppas att Fanny fortfarande vill träffa mig imorgon fast jag varit sjuk idag.

Alltså gud va smal man blir av att vara magsjuk! (onödig kommentar , menmen)

Imorgon är det fredag

Åh äntligen har jag blivit kreativ igen, har skrivit några dikter jippie! 
Den här låten är så soft, jag och Emelie ska göra en egen video till den med vår egen koreografi. Fram med hårspray och rosa ögonskugga.
http://www.youtube.com/watch?v=YlGN4rCiBRs

Ska till syrran imorgon, till deras nya hus. Det ska bli kul. Sen på lördag är det Fanny-time, mysigt.
På söndag ska jag träffa Tove och kanske Marta.

Just nu borde jag skrapa på skrapkartongen eller öva på spanskan, men jag orkar inte.
Var på Södra idag, de hade öppet hus, teatrarna var jätteduktiga! August var superduktig!
i Aulan sjöng världens snyggaste Oskar ( eller Oscar). Han är sjukt duktig! Du vet vem har a big ass, hehe
hoppas du inte är allt gför sur på mig gumman!


ILLA!

Jahaa, igår va de väl ganska lugnt med fossingen, lyckades ta mig till skolan för ett nationellt prov och sedan ut på stan och fika. Men jag överansträngde den nog, idag är det riktigt svårt att ta sig runt. Missade repet med da band vilket känns skit eftersom vi inte kan repa de två närmsta veckorna. Men sen är det dags för BIG CHANGE! Vi måste börja repa mer seriöst. Så det så.
En dum grej, vet inte om jag har kemiprov imorrn eller inte... Krister kan va lite virrig kring sånt. Men jag får väl plugga, åhå.
Marika, inte har du väl haft nån karabasan inatt? 

Stukad fucking fot

Spännande när främmande saker händer en, idag stukade jag nämligen min fina vänsterfot, bound to happen kanske men vafan...
Allt började med en hemsk muntlig bokrecension på engelskan, jag hade missat lite av vad vi skulle haft med till recensionen vilket ledde till att läraren va på mig utav helvete. Ifrågasatte ALLT jag sa medan de andra va "jätteduktiga" hur de än gjorde. Fan då. Förbannad, trött och illamående bestämde jag mig för att jolla från de två sista lektionerna och gå hem.
Höll på att sms:a Maria när jag skulle nerför trappan i entrén och vid sista trappsteget tappar jag all kontroll, ben och armar flyger åt alla håll precis när folk ska in genom porten. Härligt att skämma ut sig. Ramlade inte helt, istället skjuter jag fram vänsterfoten för att ta stöd men den är ju självklart helt snedvinklad. Ett hemskt ljud ekar i entrén. Aj... Ut genom porten, kämpa sig nerför trapporna och halta hela vägen till tunnelbanan. Inga sittplatser, får stå upp hela vägen med min jävla fot. Nu är foten rejält svullen och stinker tigerbalsam. Mintigt värre. Mamma har kilat ut för att hämta en "elastisk binda" som man nu ska ha virad runt foten :)

Och då till dagens höjdpunkt, musiklektionen! Även om Jakob sa att man kanske inte skulle spela vad man är van vid så ville ju ingen annan sätta sig bakom trummorna, så de får jag sköta, kul! Georgia on my mind är det som gäller så jag har det mysigt slappt vid trummorna. Sen fick vi sjunga en hel del och de va mys!

Nu får vi väl hoppas att foten läker någorlunda bra, har ju nationellt prov imorrn... Men ärligt talat känns det som om jag går runt med ett träben just nu.

The Shins , The Fray

Åhh vilken bra musik! Garden state- plattan jag fick av Tove är underbar, måste se den filmen nu, Zack Braff äger ju. "Caring is creepy"  är en av mina favoritlåtar, den är så underbar.
Såg på ticnet att The Ark ska spela på debaser, tror det var den 23e mars, hmmm. Ska försöka få med mig lite folk, Tove och Fanny hänger nog på.

Matteprov, sömnproblem och mys

Vilken jävla dag! Den börjar med att jag vaknar klockan sju, fast jag börjar tio! Har sen problem med att somna om och vaknar en himla massa gånger. Jag somnar till slut och vaknar tio över nio(=bråttom). Jag kommer försent som alltid.

På spanskan är det chill och när jag gjort uppgifterna  spelar jag och Alexandra  goldminer-spelet som finns på
http://www.spel.nu/. så roligt! Jag försöker också äta min apelsin men det är svårt, blir helt kladdigt.

Sen kommer Hedda och vi börjar funder ut svaret på ett mattetal då raffi ringer. En ny tjej har börjat i hennes klass och tagit MIN plats! Blä!!!! möhhh , ja allt man kan säga som låter ilsket ,förtvivlat och upprört. Lunchen köper jag på 7 eleven, men jag kan inte få ner den, är för nervös inför matteprovet. Det går ganska okej, haha.

Jag skyndar mig hem(typ) och fixar lite saker sen går jag till Odenplan och träffar Raffa. Vi fikar i gamla stan och åker sen till Åhléns. Jag försöker få Raffi lite miljöintresserad men icke! Hon och Lili tycker det är töntigt att köpa ekologiska varor. Mööh på er!
Väl hemma efter en mysig eftermiddag med Raffi,(trots att jag var så trött att jag vinglade och att det var svinkallt ute!) kommer man hem och äter middag med hela familjen! Pappa och Matte kommer ner, mysigt. Fast mamma och pappa dissar också mina ideér om ekologisk mat , de menar att det finns bättre sätt för att få bukt med miljöförstöringen och den sociala misären.

Härligt segt :)

Idag fick jag mig lite av en överraskning, en ny tjej har börjat i klassen. Anna heter hon. Ja, jag vet ingenting om henne, bara att hon har en pojkvän som verkade va ganska mycket äldre, men de kanske är kul för henne? Äh nu svamlar jag bara... Hon är säkert snäll men jag pallar inte, den lediga platsen skulle ju fyllas ut av nån som man vill ha i klassen, ex Marika! Vi får väl se hur det hela utvecklar sig.

Idag hängde jag faktiskt med Marika, fikade i Gamla Stan i nåt kuddfönster som man egentligen inte kunde sitt i men vi va för envisa för att ge upp, vi hade ju trots allt flyttat en hel meter för att sitta i "mysfönstret". Vi åkte sedan till Åhléns, sprang mest runt bland underkläder och garvade åt allt fult man kan ha på sig egentligen, jäääävligt illasittande skitgrejer fanns det ju...

Ja, vad har hänt i veckan egentligen? Kommer inte ihåg nåt speciellt... HELT ONÖDIG VECKA JU! Fast en vecka fylld med bra underbar musik, alltid trevligt! Imorrn ska jag färga Marikas hår så ska vi leta fest!

Äntligen!

Idag va första dagen av vårterminen egentligen, nytt schema och ett nytt ämne, MUSIK! Helt underbart, något man faktiskt orkar dra sig ur sängen för kl 6 på morgonen. Jakob och Anders är våra finfina musiklärare, det ska bli skitkul att fortsätta!
Ingrid va ännu tjurigare än vanligt idag, jag försökte va trevlig och glad men då blev hon nån slags kärringjävel, hon måste verkligen hata oss IG-barn för det va ju trots allt vi som behövde prata med henne. Men slug som jag är lyckades jag "försena" ett inte ens påbörjat grupparbete med två veckor, oh yeah.
Imorrn är det svenska omprov, skitkul...
Va kanske lite osmart idag, jollade från andra naturkunskapslektionen, jag orkade verkligen inte! Vi skulle typ labba, smälta is i en kastrull, what? Gick hem, myste och kände mig riktigt onödig, härligt :)
Nu fick jag nå slags kli i fingrarna, vill spela trummor ordentligt! Mitt fina trumset har inte nog med plats ännu, ett pågående projekt so lär hålla på ett eller två år ill kanske, inte så kul... Men onsdag får jag väl ändå spela av mig lite med da band?
På tal om det, framstår som löjligt begåvad rent musikaliskt nu, är en av få som är med i ett band i vår musikgrupp, illa... Förväntningarna chockhöjs ju!
Snaaaaaaaaaaaaark, nu vill jag få hit Marika, hoppas Agneta fixar in dig på Södra! 

Wake up now

Uppdatering (borde egentligen plugga matte)

I torsdags skickade jag mejlet till Agneta Wallén!

Fredag: härliga fredag! Började klockan tio med spanska, vi satt och snackade två och två om vårt jullov. Jag och Vera hittade på en hälsningsgest, hoppas bara jag kommer ihåg att göra den imorgon när vi träffas. Sen hade vi matematik med rektorn (han har varit mattelärare) för Mattematte var hemma med sitt nyfödda barn. Jag hade inte räknat något under lovet så jag var helt borta i skallen, men jag fick några tal gjorda i alla fall. Sen var det helg och jag åkte till Södra för att träffa världens bästa Rafaela. Vi åkte ner på stan och köpte lite saker ,sen bar det av till Ristretto ett av våra favoritställen. Där satt vi en himla masa timmar och snackade.

Lördag=äntligen!
Tove och jag skulle antikshoppa, det enda som inhandlades var en glasflaska (självklart var det jag som köpte den.) allt var så dyrt. Vi var så trötta efter allt letande att vi gick och fikade på etage (deras choklad är äcklig!) Vi satt där och snackade om viktiga saker tills pappa kom och hämtade  mig med bilen, vi skulle till Sanna. Varför har man alltid andra grejer att göra när man verkligen börjat komma nånvart.

Söndag= försova sig och plugga
Jag skulle ha gått en promenad med pappa imorse, jag vaknade nio men orkade inte gå upp och sov till nånting:nånting = väldigt sent. När jag väl vaknade började jag räkna matte,(har prov på fredag )och det är väl typ det enda jag gjort idag. Man ska inte sova bort en hel dag sådär!


Nä nu jävlar

Går man på Södra Latin så känns det rätt illa om man får IG i vilket ämne somhelst. Alltså, OM man får IG. Ingen tänker att man ska få det när man ändå lyckats ta sig in på skolan. Men så sitter man där med en hånleende historialärare som säger rakt uppochner "Det gick ju riktigt dåligt på provet du hade nu, så jag måste nog sätta ett IG på dig som omdöme". Jag har svårt att hålla mig för skratt åt hela situationen. Men sedan inser jag att hon inte alls har rätt att sätta ett sånt betyg med den anledningen, jag har ändå gjort rätt bra ifrån mig i övrigt. Jag menar, jag hade feber när jag gjorde provet som gick dåligt så de kanske förklarar en del..? Äh, skit i bortförklaringar, andra hade ännu sämre än mig men klarade sig ändå... Baaaah... Well played Ingrid, now it's time for me to make move. 

Sommar sommar sommar

Jag känner mig deppig för skolan börjar imorgon. Jag vill börja på Södra nu! Sitter just nu och skriver ett brev till studievägledaren på Södra. Tänk om det inte blir bra! Jag är väldigt nervös just nu, kommer inte på nåt trevligt att skriva i bloggen så läs istället denna underbara låttext:

Lay, lady, lay, lay across my big brass bed Lay, lady, lay, lay across my big brass bed Whatever colors you have in your mind I'll show them to you and you'll see them shine  Lay, lady, lay, lay across my big brass bed Stay, lady, stay, stay with your man awhile Until the break of day, let me see you make him smile His clothes are dirty but his hands are clean And you're the best thing that he's ever seen  Stay, lady, stay, stay with your man awhile Why wait any longer for the world to begin You can have your cake and eat it too Why wait any longer for the one you love When he's standing in front of you  Lay, lady, lay, lay across my big brass bed Stay, lady, stay, stay while the night is still ahead I long to see you in the morning light I long to reach for you in the night Stay, lady, stay, stay while the night is still ahead

Tänk  att det är sommar. Det är kväll , men ändå ljust ute. Du sitter vid en lägereld, någon tar fram en gitarr och börjar spela denna fantastiska låt. Så vill jag ha det i sommar!

 





Skola

Igår började skolan igen, inte direkt nån rivstart med tre lektioner varav den första bara blev 1½ timme prat helt enkelt. Imorrn väntar spanskaprov typ ordförråd tror jag och så blir de bokrecension också.

Idag så började dagen helt förjävligt, hade inte sovit nånting och mådde illa. En dag hemma tänkte jag innan jag kom på att lappen om vad man vill ha för indivudellt val skulle lämnas in senast idag, så jag fick ta mig upp och iväg till svenskan och klassrådet. Tur det i och för sig för vi fick våra nya scheman idag! Ingen sovmorgon till 10.20 på måndagar längre, MEN vi kommer då ha 2½ timme musik, så JÄÄÄÄVLA KUL!
Hur lyckas man få sån tråningsvärk i rumpan av att färga håret? Jag kanske är lite konstig trots allt...
Imorrn ska bandet repa ordentligt för första gången på nästan två månader. Ska bli riktigt kul! Verkar som att de blir lite nytt material på g också, alltid uppskattat!


Södra Latin

Igår hade jag typ feber, jag vet inte exakt men jag mådde dåligt. Det kanske beror på skolångest eller något sådant. Till skillnad från Rafaela som börjar idag så börjar jag på onsdag med idrott som första lektion yeey! (ironisk of course). Om ca en timme ska jag åka till södra och träffa henne. Hon ska hjälpa mig att hitta studievägledaren. Anledningen till att jag vill träffa henne är för att jag funderar på att byta till södra till hösten. Globala är väl bra men jag orkar inte med alla projekt och lärarnas oförmåga att planera dem bra.

Imorgon ska jag träffa Fanny( hoppas jag) och kanske ha filmkväll med några i klassen. Just nu känns det som om jag bara vill krypa ner i sängen och gömma mig under täcket tills det blir sommarlov. Jag orkar inte med skolan. 

Lov behövs för att man ska kunna hålla kontakt med sina gamla vänner som går i andra skolor, men de gör så att man blir helt oengagerad av skolan. Första dagen efter ett lov är både rolig och hemsk, det är kul att träffa klassen men att börja arbeta är tråkigt. När man har lov får man veta att man kan ha det på ett annat sätt, utan läxor och krav. Men om jag inte gick i skolan skulle jag antingen jobba eller gå på A-kassa och det är ju definitivt inte bättre än att gå i skolan, ingen människa har ju lov hela tiden ( jo vissa) men om man har det så är det ju ganska liten chans att alla man känner har det.... nä nu börjar jag svamla hej då!
 


Lördag?

Verkligen härligt med snart-börjar-skolan-ångest... Måndag, då jävlar, yihaa...

Igår så va det tänkt att jag skulle åka skridskor med Marta och Tove. Jag som va så "smart" tänkte att man kunde hyra skridskor istället för att släpa med sig sina egna men uthyrning va stängd så jag fick sitta och frysa medan Tove och Marta hade kul och gled omkring i Kungsan. Fast de va rätt mysigt att sitta och fundera för sig själv, även om det mot slutet va jävligt kallt om rumpan :)
Efter skridskoåkandet så drog vi till 113 50 på Sveavägen, rätt mysigt fik faktiskt med schysst personal (de bjöd oss på varsin jävla bulle som typ kostar 20 spänn!). Hedda kom dit efter nån virrig promenad längs Sveavägen så satt vi där och snackade bort kvällen. 

Röde Orm update: Ligger nu på sidan 116, alltså 92 sidor kvar till på tisdag... Oh lord va jag kommer va fast med den boken nu. Kan faktiskt inte ens återberätta den om du bad mig göra det här och nu, det går inte oh hur fan ska jag kunna göra en utförlig recension av den på lektionstid?! Baaaaaah jag orkar inte. 

Otro día

Mycket har hänt sen i onsdags.  Jag har hört när Ellen berättade sina innersta tankar till en halvt uppäten svampbob. Jag , Vera , Joanna, Emelie och Ellen har snackat om att köpa en vattenpipa. Jag drog mig ur, för enda anledningen till att jag skulle vilja ha en är för att de är så fina!

Jag och Marta har ätit middag och kollat på en film, den handlade om en 15 årig  kille som var kär i sin 40-åriga styvmor. Låter som värsta B-filmen , men den var faktiskt rolig. Idag har jag varit med Tove och vi har bytt verk, så nu är det bara att göra ett gensvar, har faktiskt några ideér. Måste bara säga att Tove har ett så jäkla snyggt rum och jag älskar hennes bokhyllor!

Idag var det också tänkt att jag skulle plugga matte för vi har prov snart, men jag har blivit så förslappad av det här lovet att jag struntade i det.

Hej då

Hey sunshine

Ännu en riktigt konstig natt full av drömmar som jag inte fattar nåt av vilket leder till att jag vill sova mer, ha en förklaring till drömmen vilket i sin tur leder till att jag går upp vid två. Jag är sååå trött nuförtiden! Happ, enough about beeing tired now...
Imorrn så har väl jag och M tänkt att de kan va kul med skridskor i kungsan med da gang, efter det ett långt mys-och-skitsnacks fikande också. Borde köra lite telefonterror ikväll, kolla vilka som hänger med :)
För övrigt så har jag nu läst 43 sidor av Röde Orm som vi har att läsa i svenskan då, grovt störigt då att den är på old-shit svenska, fattar nada! Jag lackar! Den ska vara färdigläst på tisdag... Sedan har jag ett NkA prov att se fram emot och efter det ett Svenska prov också samtidigt som jag ska göra ett historiaarbete och visa upp en pinsam samhällsfilm för klassen.
Idag är det exakt ett halvår kvar tills jag fyller år, grattis på 16½ årsdan kanske..?

Slappa slappa

De senaste dagarna har gått i slapphetens tecken, haha vad pretto det låter och vad fult ordet pretto är!

Konstig dag idag, Raffi satt och fixa och trixa med Photoshop medans jag försökte rita en möglig ost, INTE en möggelost . Det sket sig och då ritade jag en fönstermacka istället (rostbröd) även den med mögel på, sen gick det hela lite över styr då jag målade bakgrunden i rött ,orange mm. Vi lyssnade på MCR och det kan ha bidragit till mitt konstiga verk. Just nu har jag totalt ingen inspiration, ingen kreativitet och det är ett stort problem då jag ska ha gjort något till på fredag. Tove och jag ska nämligen byta verk. Nä nu börjar jag bli tråkig adiós!

Hejsan

Nu är det tänkt att jag ska skriva någonting trevligt och intressant men jag är så jäkla tom i bollen så det går inte! Raffi får ta över!
Öh, ja... Det blir ju en första gång för alla när det gäller bloggande, och just nu funkar inte skallen helt normalt kanske..? Men ett trevligt intro kanske funkar..?

Det är Marika och Rafaela (Raffi) som äntligen bestämt sig för att skaffa en blogg. Kanske för att alla andra gjort det! Vi är ganska så jätteolika så det kommer handla om allt från Raffis offentliga toalettbesök till Marikas tankar kring LUF och annan politikskit! Kort sammanfattat då...