The Luffer and The Tourist

Well den har resan som jag ar pa har varit handelserik (I hope you undestand even if I can't use certain letters) Vi har luffat fran Sverig till Kroatien, maten som luffer har bestatt av Frulle fran Netto, sylt, brod och filadelfia-ost. Man at inte sa mkt. Som tur var hade vi aven bullar frukt och chokladbollar.

Det var sa haftigt att klara sig sjalv och se den vackra naturen. Austria ar very beautiful. Man var inte sa himla frasch men det gjorde inte sa mkt. Hela resan hit till Kroatien var lugn och skon, det var nar vi kom hit som vi blev lite mer irriterade pa varandra. Det var sa konstigt att komma till detta turist-stalle och va en vanlig turist nar man varit varsta coola luffaren. Vi har varit lite sura pa varandra men rett ut det mesta.

Jag har blivit sjuk och varit det i ngr dagar sa jag har inte varit sa pigg men foljt med pa saker i allafall vilket kanske inte var sa smart, men man vill ju inte va i lagenheten. Den ar iofs valdigt soft! Tre rum, en stor hall, tre toletter, tva balkonger och kok och matplats, mkt najs. Pa onsdag morgon aker vi harifran igen. Vi ska aka till Split, sedan Zagreb, Sen till Vendedig vidare till München, dar vi ska kopa en vaska att ha all dricka i. Just nu ar jag dock inte sugen pa nagon sprit overhuvdtaget. Jag och Jojjo om ocksa ar sjuk gjorde varsta C-vitamindrinken, pressad apelsin, pressad citron och pressad lime, mucho gott. Sen hare vi ocksa kopt medicin pa apoteket. Alska apotek! Finns sa mkt Att beratta, men orkar inte mer nu, vi tar det nar jag kommer hem. saknar er alla.

TOVE DU MASTE VARA HEMMA DEN 7! RAFFI VI SKA DRICKA OL OCH HANGA PA CAFE 113 50. FARLINI DU OCH JAG MASTE LAGA MAT NAGON DAG.PUSS

NEDRÄKNING

Nu är det bara två futtiga veckor kvar innan vi drar till Köpenhamn. Vi verkar bli ungefär 6 stycken: Hedwig, Marta, Ellinor, Fanny, kanske Sofia, kanske Marika och jag. Jag längtar verkligen. Jag vill vara där nu. Blev sjukt pepp igår nämligen då jag snackade med Marta i telefon om det i över en timme. Längtar t.o.m. efter tågresan som börjar typ sex på morgonen och tar fem timmar, så kul! Att vi även ska svänga förbi Malmöfestivalen den 17e gör det ännu mer lajbans, jag ska få se Tingsek och Laakso!




Marta och jag pratade ju inte bara om Köpenhamn i över en timme, vi har ju faktiskt inte setts på snart två månader. Vi satt och fick ångest över hur förra sommaren var med att sluta grundskolan och vänta in gymnasiet. Vi började sakna alla från Kollektivet. Så därför bestämde vi att vi borde typ ha kräftskiva med gänget snart. Vi avslutar med en natt av hoppande i Vasaparken.

FELETON TERROR

När både jag och Fanny är trötta när vi pratar i feletonen blir alltid snacket himla kul. Älskar att garva med någon i luren, även om Fanny är sneaky och fnissar så det inte hörs. Då får man invänta gapflabbet som man är välförtjänt efter ett kul skämt. Oh yes. Litet utdrag ur gårdagens prat kanske?

F: Hej, hur mår du?!
R: HEEEJ! Jo jag mår bra, själv?
F: Jag mår bra, hur mår du?
R: Fortfarande bra, antar jag.
F: Visst ja, det frågade jag. Men vad gör du just nu?
R: Höm, inget särskilt, dudå?
F: Äter glass.
R: Åhå!
F: Mmm...
R: Vad har du på dig?
F: Vad har du på dig?!
R: Men ingenting fattar du väl!
F: Höhö, jag är då endast iklädd en tigerrandig slips.
R: Grrr...
F: Grrr!
R: GRRRR!
F: Hörru, djuren i Afrika har gjort dig alldeles för... djurisk!
R: Men jag kan fortfarande inte låta som en elefant..!
F: Men de är väl typ... NHUUUUUUUUUUUUUU!
R: Okej, jag nöjer mig med att säga att elefanter tutar.
F: Men NHUUUUUUUUUUUUUU är ju roligare!
R: Men du kan va NHUUUUUUUUUU!

CA$H

Fan vad jag behöver ett jobb egentligen. Pengarna på kontot har sakta minskat sen i våras utan att jag ens tänkt på det. Inte förrän nu. Jag planerar min budget till Köpenhamnresan om tre veckor. Först var allt chill, hade allt jag typ höftat fram att jag skulle behöva, men då hade jag självklart inte tänkt på att jag skulle ut på stan med syrran. Våran lilla shoppingfilosofi är att Lisa har med sitt kort, hon betalar allt ute på stan och får rabattpoäng på sina kort m.m. och sen får jag betala henne i efterhand. Nu var det så illa att jag måste fixa fram 2473kr till henne. Jag blir så trött på mig själv. Fast det jag har köpt var ju rätt nödvändiga saker. Till reapriser. Men i framtiden får det bli skärpning.


OBS! Drömscenario: Fanny, hur blir det med baristautbildningen? Skulle va helt lajbans ju! Sen vill jag jobba på 113 50 på Sveavägen och pimpa upp deras lokal lite. Får man lite extra cash för det? Jo, vi säger så. Jag kan ju öka deras omsättning för fan. Så ska jag sippa på islatte hela dagarna och äta deras goda varma mackor. Gratis, såklart.

IMORGON!

I'm no longer a wax virgin. Säger bara övning ger färdighet så nästa gång så!

Så till det som kommer att hända imorgon D- day kan man kalla det om man vill. Vår tågluff börjar jag ska bli en luffer och vara cool. Se häftig ut med ryggsäck och karta ! Det känns overkligt ,underbart ,spännande och lite läskigt. Hoppas jag kan sova ikväll för jag ska gå upp halv fem och tänkte va på Centralen kl halv sex. Ska dra ut och köpa frukt. Vi har med oss en videokamera så alla knäppa saker kommer förhoppningsvis gå att visa upp.

PUSS OCH HEJ! kommer sakna er alla! Jag skriver kort till dem som jag har adress till! Så sms:a er adress om ni gärna vill ha ett kort. Har redan Fannys, Toldens Raffis Heddas Lilis, ammes martas och annas. PUSSAR


NICCEEEEE

åh har börjat älska Laakso och The Tough Alliance. Lyssnar på underbar musik samtidigt som jag försöker packa. Jag åker på måndag morgon, det är sjukt!  Det känns overkligt. Försöker fundera ut hur mkt kläder jag ska ta med. Behöver man tre shorts? Hur många klänningar?. Känner mig stressad och samtidigt väldigt lugn. Jag är nog lite störd.

De senaste dagarna har jag fixat inför resan och träffat Raffa. Vi kommer ju inte ses på två veckor typ. Itisdags hade kroatien-ganget middag hos Jojjo där vi planerade lite. Vi ska ha en skylt med Wille på ena sidan och DiLeva på andra samt purjoberra. man måste ju ha några maskotar. puss å hej!

Fan för allt antiklimax

 Har haft en underbart slapp helg, bara massa kafédegande med Marika och spanat på fina sommarkillar. Men detta kommer inte hända igen på över två veckor nu när Marika drar till Kroatien. Ungefär ingen är hemma och jag måste sysselsätta mig i en hel vecka innan jag drar till Ängelsberg. Okej, jag som då inte får färg av nästan fyra veckor i Afrika kan ju tillbringa tiden på balkongen i hopp om att bli något brunare, men så kul är det inte. Måste ut och göra ärenden vilket inte heller är kul. Det är fan sommar och jag deppar ihop av tristess. Så ska det väl ändå inte vara?

 Allt skojsigt jag planerat dröjer så länge. Kan inte någon bara röva bort mig och sysselsätta mig med något, ett glatt sällskap som serverar en dubbel espresso för att han/hon tycker det är kul med lite koffein. En grabb som vill sitta på en filt i solen med ett sexpack öl och diskutera allt och inget. En tjej som jag kan få slinga håret på. Någon med onda axlar som behöver knådas lite. Men man kan ju inte ringa någon och be om en espresso. Däremot kanske ett massagebud uppskattas?

Hemma

G2


Blyga giraffer, glassiga bufflar och leriga noshörningar. Allt och lite till finns
här!

* * *

Plats: Bongani
Tid: 05:28
Humör: Trötta och förvirrade när telefonen ringer

Lisa: Hello?
Morgonmänniska: SAFARI WAKE-UP CALL!
L: Ehh, what?
M: Ehm, wake-up call, safari..?
L: We are not going on the morning-safari.
M: Wake-up call?
L: No, no wake-up call...
M: Safari? Wake-up call..?
L: No safari!
M: Safari?
L: NO!


Greetings

Nu är det snart en månad sen jag bloggade, men Marika har ju klarat sig utmärkt. Har äntligen lyckats komma till ett ställe med internet, woohaa! Får väl berätta kort om semestern som ännu inte är slut förrän på söndag.

Efter att ha tillbringat ungefär 14 timmar instängda i flygplan så kom vi fram till Kapstaden där vi tog det rätt chill, eller bilade ner till Godahoppsudden och lite sånt där. Vi flög sedan upp tll Johannesburg där vi övernattade. Sen åkte vi bil i 4 timmar till Bongani Mountain Lodge som inte ligger särskilt nära någon större stad men byn Malelane kom man till efter en kvart i bilen. Vi fick träffa skitmycket kul människor där, bl.a. Wonderboy, Alfred, Nelson och Nelsons sjunde fru Tully. Vi hade fått höra att malaria härjade i de här trakterna och var då redo med tabletter, dumma jävla piller med en drös biverkningar. Jag har hittills drabbats av håravfall, sömnsvårigheter och illamående. Asså, inga kala fläckar eller så, men ändå! Vi fick senare höra att tabletterna inte behövdes då myggen inte är i farten under afrikansk vinter. Härligt. Extra härligt var det när vi skulle ut på morgonsafari och blev väckta 5:30 efter ännu en sömnlös natt.

Efter långa dagar i skumpande bilar skulle det bli dags för sol och bad, så vi flög till Mauritius där vi hade fixat ett vad vi trodde var ett fint hus. Så var icke fallet och de hela slutade med att vi bestämde oss för att bo de sista dagarna på ett fint hotell då farsan lyckades få ner priset rejält. När vi kom hit idag visade det sig att alla rummen var fulla, "so we have upgraded you to one of our presidential suites!". Vi passerade rum efter rum tills vi kom fram till en dubbeldörr. ALLT fanns bakom dessa dörrar. Och Marika, jag har hållt mitt löfte om att bunkra upp massa småsaker från varje hotell vi har varit på. Här kan jag t.o.m. ta hem ett paraflax om jag pallar!

Så man kan väl säga att resan har varit upp och ner rent turmässigt. Men ett schysst avslut verkar vi ju få. Hemlängtan blev starkare idag när jag läste alla vännernas bloggar, någon som vill häcka i Vasaparken måndag eftermiddag? Till er fördel lär jag se förjävlig ut efter ännu en dag av 14 timmar instängd i en avlång plåtburk. Hurra.

Västerbron

Okej Mästaren du hade rätt, Västerbron är väldigt bra. Hoppas du har det megabra på Arvika och att du inte behövt blanda Vodka och alvedon. Vääästeeeerbrooooon!

Det regnar här i vår kära huvudstad och just nu längtar jag till den 23 och starten på vår tågluff. Var är sommaren? Var är alla cykelturer?  En konsert med Tingsek skulle sitta fint nu.  Jag säger bara trummisen!

Var är alla museum och all kreativitet? Var är solbrännan och alla djupa tankar? Var är Rafaela? Någonstans i Sydafrika, inte i Stockholm, inte i Vasan med mig.

Igår var det mysigt det var sommar och jag gick i min nya murarskjorta. Jag träffade Emma och Jojjo, det var very najs. Sen stötte jag på Marta när jag var på väg hem från Söder. Det var så fint väder att jag bestämde mig för att gå hem från Slussen. Såg ett par finfina skor.
 
Skulle vilja skriva en bra dikt just nu, ska kanske försöka. Det är nog bra om jag någonsin vill bli en mystisk och deppig poet som bara går runt i svart och lever på morötter. Tänk att bara leva på belöningar, det gör de flesta. Eller det beror på hur man ser på lönen. Eller fan det är ju inte en belöning.

Ciao     Do viðenja!


Ainslie har skrivit till mig!

okej det var väl inget tycker ni, men fatta! Han är bäst och han har skrivit till mig på Myspace.

Decepción, razoèaranost

yüzeysel ,men vem är inte det? Det måste fnnas ngt. Kännas ngt

Remember

En doft kan få en att minnas. minnas något härligt ,något man vill uppleva igen ,något man vill glömma.

Happiness

161749-15En väldigt bra dag. Har inhandlat en Hood på H & M:s herravdelning. Den är så mysig att jag skulle kunna gå runt i den jämt. Jag och Fannyfarlini har även druckit kaffe och hon har fyndat lite på Monki och weekday. Jag hittade en fin skjorta som enligt mamma är en murarskjorta. Mamma har också haft en sån en gång i tiden.  Jag stötte på Ellsen Emelie och yojoanna på Monki, det var kul. Jag har inte träffat dem sen skolavslutningen! Tänk vad lite nya kläder gör med humöret, det är läskigt. Fast jag tror inte att mitt glada humör beror på kläderna. Bara delvis, men också på sällskapet och lite andra saker.

Just nu håller jag på och städar och tvättar. Lyssnar på P3 rytm, en riktigt trevlig kanal med massor med reggae. Var trött imorse eftersom jag två dagar i rad suttit uppe till halv fyra fyra. Men det har varit trevligt och intressant ( jag måste sluta använda det ordet!)

Haha jag är så himla bra på att städa (ironi).  Nu sitter jag här framför dator istället för att dammsuga.

¡Adiós!

Lyssna för fan!

Gå in på denna sida och lyssna!
http://www.ainsliemusic.com/index2.htm


Jag ska erkänna att jag sen klockan tolv igår inte gjort något nyttigt överhuvudtaget. Äh men varför ska jag få dåligt samvete för det! Det ska jag inte och därför har jag inte det.

Jag vill vara den intellektuella typen och jag har insett att jag gillar att sätta människor i fack, det är faktiskt roligt. Om man bara kommer ihåg att tex miljönisse inte är personens hela personlighet, att det finns mer. Förhoppningsvis i alla fall.

Det kan vara farligt att sätta folk i fack, men det gör man för att få någon ordning i bollen. Man placerar allt i fack för att försöka förstå något. För att inte bli rädd och galen på att allt är relativt och väldigt komplicerat egentligen.

Men ibland måste man titta ner i djupet istället och bli rädd och förvirrad.

Jag har funnit något underbart

Ainslie Henderson

Ainslie Henderson

Jag var inne på Jason Mraz hemsida och där tipsade Jason om denna underbara kille. Lycka!

Lördag

Jag kom hem idag och har bara slappat hela dagen. Jag är ändå helt slut. Har fått ångest. Ska lägga mig i sängen och läsa. Anna Gavalda är en väldigt bra författare. ?Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans" är en väldigt bra boktitel. Tänk om jag kommit på den. Åh vilken lycka!

Efter några dagar med en barnfamilj är man dödstrött. I alla fall om man varit med min systers familj.
Jag tror att jag kommer bli en sån där deprimerad typ som bara vandrar runt i staden på natten och skriver dystra dikter. Då är man i alla fall lite kreativ. Fast tänk att vara helt ensam, fast det är man ju egentligen redan. Även fast man har folk som älskar en. För vissa känslor och tankar delar man inte med någon annan än sig själv. Nu skrev jag bara en massa uppenbara saker. well schmell



Förlåt om detta inlägg blev aningen hoppigt.

chill bill, chill on the grill och Hej Hej Sommar!
Älskar det programmet! Tintin äger och jag ska erkänna att det där surfingprogrammet också är väldigt underhållande. Surfingprogrammet på 5:an är ännu värre! Fattar inte att jag gillar att kolla på dem, haha.


Måste vara världsrekord eller nåt

Nu är P&L över. Det var kul som alla redan har berättat men det var också äckligt. Festivalen bestod i fulla människor, nakendans av vissa gamlingar, en jesus, en söt gitarrist från Borlänge, att stå någon meter från Snook, att dö av hur charmig och het Magnus Tingsek 'är, att bli frustrerad över att det bara är jag och Emma som fattar hur het trummisen är. Att stå brevid tafsmannen och bli lite tafsad på, att bli bestulen på mina blåa converse, att håkan från Huddinge hjälpte mig leta, att Håkan hjälpte oss fixa ihop tältet, att Max the viking bara var 20 och först tyckte jag var en joker, sen elak sen söt,haha.

Att en viss liten gitarrist från Borl'änge var väldigt söt.(upprepar mig ) Eeeriiiiikssssoooooonnnnnnnnnnnnnnnnnn. Killen som berömde mina skor och hade likadna själv. Killen som pekade på sin fjällräven sen på min under Iggy.

Tingsek var väldigt bra, lika så Melody club, Jason mraz, Damien Rice, Peps, Timbuktu och några fler typ. Jag är så trött just nu fastän jag sovit 19 timmar, typ rekord. Så ha överseende med detta inlägg. Älska The tallest man on earth. Jag köpte hans ep. puss på alla!