Nu, snart

Peace and Love -festivalen . Det kommer bli musik, vindrickande och bullätande. Massa snack och blöttblött, tältande och bajamajor. Längtar! Jag åker 13:44 från Stockholm till kära Borlänge och denna gång ska jag va trevlig hela tiden och aldrig sur! wish me luck.
Kan inte raffi komma hem snart!!!!!!!!! 

Kyrkogård och samhället

well varför bryr folk sig så lite om sina döda släktingar? Varför tycker jag det är skrämmande att dö och inte bli ihågkommen? Varför är ingen annan rädd för det?. Varför går alla bara vidare?

Varför?!


okänd man på tunnelbana: ska du av här?
Jag:ja
Okänd man: du vill inte ta en fika imorgon?
Jag (hörlurar i öronen) va?
Okänd man upprepar sig.
Jag: nej.
Alltså vad är det med folk, han började snacka med mig och jag sa väl ngt tillbaka, men hallå! Varför är det alltid äldre eller miffon som snackar med en?

Hejdå!

Regnbåge

Imorrn smäller det. Jag lämnar ett regnigt, regnbågigt Stockholm för att utforska de sydligaste delarna av Afrika. Kommer kanske inte prioritera bloggen på min semester men eftersom Marika är så produktiv borde det inte bli några större problem. Höm. Ses den 15 juli!
Glöm inte 4 juli, grattis-sms uppskattas!

Okej då!

Hej !
Jag sitter och knattrar på tangentbordet klockan 23:13. Det är inte bra när jag börjar kl 7 ute i Hässelby. Rafaela har dock klagat på att jag aldrig skriver, så nu gör jag det. Jag försöker även skriva lite prydligare eftersom fröken Hall tycker att jag skriver så slarvigt. Jag har dock klagat på Raffa jag med. Jag klagar på att hon inte läser. Jag kan inte förstå att hon inte upptäckt det underbara med att läsa(låter som en tönt). Dum som jag är råkade jag säga att jag tycker det är intellektuellt att läsa. Kaffe-drickandet, ja fikandet i sig var ändå väldigt trevligt. Det är väldigt underhållande att lyssna på Rafaela när hon klagar på sin kära familj. Raffi glöm nu inte att skicka mig ett kort och att sno tvålar, pennor ,ja handukar till och med. Framförallt får du inte glömma att fota, typ allt!

 När jag jobbar i Hässelby och kommer upp ur tunnelbanan tänker jag på vad som hände där för nästan exakt ett år sen. Jag var nog minst sagt lite onykter. Det är dock inte så intressant så att jag vill skriva om det här.

Det som händer i mitt liv just nu är att jag jobbar från 7-16 på Råcksta och Hässelbys kyrkogårdar. Det tar ett tag att åka dit ut och det gillar inte jag som är så morgontrött. Tjejerna jag jobbar med är lätta att umgås med. Det är Anna, Frida, Angelica och idag kom två nya tjejer Malin och Cecilia. Vi rensar ogräs, vallar ,buskytor, klipper träd, städar osv. De tidiga morgnarna gör att jag som tidigare var näst intill en kaffe-hatare nu har börjat dricka kaffe. Inte bra , men det behövs. Jag har varit ganska tråkig de här veckorna, precis som det här inlägget. Men jag har varit så jäkla trött, jag lovar ni skulle inte heller orka så mycket mer än att ligga i soffan och lata er efter en lång arbetsdag.

Tänkte lista upp vad jag ska göra i sommar :
18-21 juni:  jobba
22-24 juni : Gotland, kommer hem på söndagen någon gång.
25-26 juni: jobba
27-30 juni:  P&L med Tovis och alla andra
1-2 juli: hemma, tvätta och sova
3-7 (ca): Småland med Sanna, Kribba och barnen (plus Matte)
8-21 juli : Chilla och åka till Ängelsberg. Träffa Rafaela, kommer sakna min Raffa!
22 juli: packa inför Kroatien
23 juli : vår tågluff till Kroatien börjar! åh bästa! Emma ,Jojjo ,Jenny ,Amanda och jag
3 eller 4 augusti: kommer hem
14 augusti- (vet inte) : Köpenhamn med Marta, Elli, Hedvig och Raffi
Sen är det mer chillande
see ya


Slarvigt

Hm, Marika, är du helt sjukt opepp med den här finfina bloggen eller? Latmask.

Efter en tids kaféfilosoferande igår kom jag fram till att jag nog är mera av en skrivare än en läsare. Kafésällskapet fick en obestämbar min. "Du, skrivare? HA. HA.". Jag skriver inte mycket, men när det väl händer så tycker jag att det kan vara fantastiskt kul att få uttrycka sig på sitt sätt. Men nu fick jag minsann inte vara en skrivare. Kafésällskapets nya uppdrag: Med alla medel få Raffi att bli en läsare. Tillåt mig att citera min morbrors fru: "Åh fy fan". Kära Kafésällskap, det går inte. Jag tycker att det läsande jag pysslar med varje dag räcker gott och väl.

1. Jag läser alla mina kära vänners bloggar.
2. Jag läser ett fåtal bekantas bloggar.
3. Jag läser ett fåtal bloggar av folk jag aldrig träffat.
4. Jag läser både Expressen och Aftonbladet.
5. Jag slöläser Vi i Vasastan.
6. Jag pillar ibland lite extra på Sport och Kultur delarna till DN
7. Jag bläddrar igenom syrrans Vecko Revyn och Elle.

Fick ju faktiskt till en rätt schysst lista. Kan Kafésällskapet låta mig va en skrivare?


* * *

Lite Hagaparksfilosoferande kan väl vara rätt skoj det med.

Någon i gänget: Asså han i rutiga skjortan var ju snygg men han tatuerade utan skor kändes mera... ehm...
Raffi: Down to earth..? Hö hö.
Någon i gänget: Jamen precis! Jordnära!

Laaaaaaaaaaaaakso

60 spänn för en timma extas? JA TACK! Jupp, igår var härligt lagom magiskt. Jag och Tove var bara lite depp över att det var slut så snabbt. Sen var det rätt lite folk, typ max 50 pers eller något men skönt att slippa trycket då. Och så var ju Maria från Sahara Hotnights med, Marta du skulle hängt med!
Jag hade gärna hört Never Satisfied igår dock, jag blir visst aldrig nöjd. Tove har chans att se dem två gånger till på sommaren, på Arvika och Peace&Love. Jag däremot missar allt, alltid. Men tack
Laakso för den här gången.

Laakso

Ja, mitt sommarlov har börjat rätt chill. Problemet är bara att alla vännerna har jobb eller fortfarande skola att gå till och är klara lagom till det att jag reser bort i tre veckor. Illa. Men jag är märkbart stolt över att jag klarar av att sysselsätta mig ändå. Bara inte denna fjärde dag av sommarlov rinner ut i sanden.

Ikväll kanske blir riktigt kul. Laakso på Kafé 44. Laddar just nu med att lyssna på just Laakso. Åh, jag vill verkligen dit, kom igen nu tjejer! Fast jag har ju Tove som är sjukt på, alltid lika härligt!

Bläddrar igenom det fina kompendiet som gjorts inför Köpenhamnresan i augusti. Tror att Hedwig har snickrat ihop det, känns som att jag borde hjälpa till mer med att checka vandrarhem och allt än vad jag gjort, men nu verkar det vara löst. Det kanske jämnar ut sig om jag är på glatt humör?

Har börjat få lite resfeber, åker faktiskt om 8 dagar. 8 ynkliga dagar och jag tror att jag inte har införskaffat allt som behövs. Har vaccinerat mig mot Hepatit B, har fixat Malariatabletter, köpt lite kläder. Fan, man borde ju kunna ha kul på semester även om man glömt något, men något stämmer inte riktigt. Jag kommer grubbla på det här alldeles för länge.

Sommar

Bastis
Igår var nog den längsta dagen jag varit med om på länge. Och jag var trött redan halvvägs igenom den. Jag gick upp kl 6 för min egen avslutning, brunch i Bastuparken, kollade på treornas utspring, kollade på min kusins utspring och sen skulle klassen träffas på kvällen. Ingen rast, ingen ro. För lite bilder kan ni ju kolla
här!
Nu ska jag ladda batterierna för Shins-kvällen, de blir nog mysigt.

Vad ska vi göra

Jag var på en demonstration mot rasism idag, jag hamnade i ett vänster-tåg som gick från Slussen till Medis, men vad gjorde det, det var ju mot rasism och inte liberalism. Tycker alla borde varit ute och demonstrerat! Måste bara säga ngt som är helt irrelevant, vänsterkillar är heta, hahaha Såg en del folk från Globala, sen gick jag Marta och Elli och kollade i lite affärer på Götgatan, köpte en T-shirt på Monki. Jag tycker det är så hemskt att nazisterna får demonstrera här , men vad kan man göra utom att demonstrera emot dem, inte mkt för dem har lagen på sin sida.

Miljö- det känns som om det är inne att va miljömedveten och det är ju självklart bra, men kommer det hålla i sig eller bara rinna ut i sanden som allt annat. Blir det som med Chihuahua-trenden ? Jag hoppas verkligen inte det,menmen. Det känns ibland som det är totalt omöjligt att göra rätt, känns som allt man köper förstör. well well

Vad är det för fel på att vara socialliberal? Varför är typ alla mina vänner vänster? bor det en liten vänsternisse i mig? (nej det tror jag icke!) hej hopp

 

The date

Höll på att ramla av stolen när jag såg dagens datum i siffror. 05-06-07. Dagar som dessa, de lite extra speciella, brukar betyda otur eller smärta för min del. Och självklart inleds dagen lite halvt tröttsamt: En geting. Denna geting hade då tagit sig in i mitt rum och studsade mellan rutorna och min gardin och hade sig. Skuggan av den var stor som en tennisboll vilket ledde till en massa dra-täcket-över-huvet-panik. Klockan är 4:20. Jag har två lååånga timmars sömn kvar och väcks av denna kaxiga jävel. Nää, drar med mig täcket och kudden och sover på soffan i vardagsrummet istället, men självklart glömmer jag väckarklockan. Vaknar märkligt utvilad och sträcker på mig efter att min fina tjockiskatt flåsat i mitt ansikte ett tag. Vad kan klockan vara? 8:43. Jag kom försent till min tredje lektion.

Galigalen

Mitt förra inlägg var lite smått hoppigt. Men det är Tovis fel,hon utmanade nämligen mig på msn. Det är därför vissa ord är med i inlägget såsom bulldeg, slemmig,torsk,task och king-kong.
Well enligt Hedda är jag en sån där hemsk bloggare och därför ska detta inlägg bli hemskt bloggaktigt humhum.
"Allt är så himla bra! det här är det jag gjort idagmehehehhehe". Nä men seriöst öhh orkar inte.....
Helgen med Raffi ,Heddson och Tove var najs. Glassätande ,hårslingande ,vasaparken och haiku-skrivande i Humlan. Helgen var bara så himla perfekt!

kolla in den här sidan:
http://www.drtoast.com/departments/toast-haiku


Vasaparken

Vasaparken

Har man en riktigt bra dag med någon från the gang så brukar man hamna i Vasaparken. Det är nästan ett faktum. Just denna dag innebar det först att spring runt i massa knasaffärer på jakt efter en giltig hundralapp. Sen fick jag slinga Marikas hår, vi bakade kladdkaka och köpte vietnamesisk mat för att sedan slå oss ner i Vasaparken. Stort plus till dom som hade bergsprängaren, lite schyssta reggaetoner är alltid trevligt även om det slutade med att vi plockade fram iPoden och lyssnade på The Shins.

Nästa helg blir det ju nämligen Shins-kväll, Tove Trubadur kommer nöta in så många låtar som möjligt för allsången. Vi andra får väl se till att kunna texterna. Eller skråla med så gott det går. Det som återstår att se är väl vilken av alla parker vi ska hänga i.

Weekday

Weekday
Rafaela och Marika spenderade sin weekday på Weekday, vad gjorde du?
Förutom detta blev det promenad på Götgatan, Stureplan och Tikka Masala i Kungsträdgården. Vi hann även med en fika på ett italienskt hak.