Ännu mera chill

Jag är ledig idag, så skönt. Jag har pluggat för sista gången det här läsåret. Jag har inget jobbigt kvar! Tiden bara flyger förbi lite panikartat. Både trevligt och konstigt.

Igår var det mys i Bastuparken, det var mysigt. Synd bara att jag var så galet trött efter ännu en lång onsdag. Kom hem vid ett ungefär för jag pallade inte mer men fick ju knappt sova sen p.g.a. byggarbetarna. Nu har jag varit vaken länge utan att direkt orkat göra något. Men jag ska ut på stan och fixa vettiga grejer. Jag ska.

Imorrn är det min sista fredag innan avslutningen. Trevligt och konstigt.

Allt är chill

Ni vet är man känner sig riktigt riktigt glad. Det gör inte jag just nu men allt är typ ändå perfekt....UTOM föredraget imorgon och en viss helg. Well well att man aldrig är riktigt nöjd.


Jag gick ner i vikt under min resa i Nordatlanten(kräsen) så därför passade jag på att baka igår(hade gjort det iaf,hehe).Eftersom jag är en så erfaren bullbakande husmor (ehehehe) så har jag faktiskt ett tips :Om du bakar bullar ska inte bulldegen vara slemmig som en torsk



Jag var på ett badhus idag med klassen,det var kul faktiskt.  Så skönt att simma.
Fast jag är väldigt pryd och gillar inte att använda ordet task eller se gamla tanter som ser ut som King Kong, eller någons stång.

Jag har bytheway om någon har lyckats missa det fått ett jobb. Jag kommer hänga på Råcksta kyrkogård i två veckor och två dagar och tjäna nästan 7900kr. Måste dock vara där kl 07:00.Det äger ! Allt äger typ

Jag ska börja (denna gång menar jag det) skriva lite dikter här.  Som dem säger i min kära skoltidning Sauron:
 Tjena jälva galoscher och hej då!


Övning ger visst inte färdighet.

Tiden det tar att åka mellan Mälarhöjden och Slussen är väl inte så farligt mycket, en kvart kanske. Idag blev det en kvart av ensamhet. Negativ sådan. Alla andra hade nån kamrat att inte stirra på i sitt bås, jag satt där helt själv. Folk svängde bort från mitt bås när de gick på och satt hellre med nån mumlande gubbe än mig. Min dåliga dag kanske visade sig som ett åskmoln ovanför mitt huvud.

Tänk att du har övat länge och väl och det känns faktiskt helt okej att göra en lite jobbig grej. Väl förberedd, inte särskilt nervös men lagom pirrig. Sen rasar allt samman inom loppet av tre minuter. Total förvirring, irritation och besvikelse. Och ingen annan förstår riktigt hur du menar. De vill förstå men själv fattar man att det inte alls går fram, bara massa tomma medlidande "Jahaa, vad synd...". Det är väl inte exakt jordens undergång. Men något som kändes så säkert, vafan.

Tunnelbanan är framme vid Slussen. Jag byter till gröna linjen och väljer att stå upp de sista fyra stationerna till Rådmansgatan, äntligen mina kvarter. Nu kan jag inte bli dissad i mitt sittbås. Fast jag stod ju upp helt ensam.

Tänkvärt

Jag är på ett helt omöjligt humör nu, har vart det några dagar nu. Jag vill bara inte tänka. Kan inte någon annan göra det åt mig? 
Allt blev bara värre när vi fick ett häfte om evolutionsteorin att plugga på till i fredags. Evolutionsteorin skulle kunna stämma om det inte va för det här eller skulle den verkligen det? Hur kommer Gud med i alltihopa? Vissa menar att Gud skapade allt som sedan utvecklades. Vad tror DU? Jaa, vafan tror jag egentligen? Att vi borde lägga ner lite mindre tid på såna grubblerier och göra nåt vettigt av tiden vi faktiskt har här..? Det kanske inte ens går att förklara varför vi finns. Så jag nöjer mig med att helt plötsligt, utan nån anledning, exploderade nånting vilket ledde till att en boll av småsten bildades och poff några miljarder år senare hade vi jorden. 
"Men vill du verkligen inte veta vart du kommer ifrån?" Jag vet inte, jag vet ingenting, och var tillfreds med det ända fram till nu.
Finns det verkligen bara ett svar på alla frågor?

Honey, I'm homo!

Idag kommer Mika hem, så spännande att få höra om dina späckhuggaräventyr! Eller ska jag säga spackhuggaraventyr..? Ska bli kul iallafall.

Blev då inget Coopertest för mig av förklarliga skäl. Hade packat gympapåsen och allt men precis när jag ska gå ringer mobilen. När jag snackar så glömmer jag självklart gympagrejerna så jag fick agera funktionär, hurra. Sen när jag skulle hem så kom jag till Centralen när tunnelbanan bestämde sig för att vara dum. Var kvar där i en kvart, länge om man står upp. Men sen hände helt underbara grejer på väg uppför Tegnérgatan så jag är väl nöjd med min dag. Jag skriver inte alls lulligt, nejnej. 
Imorrn är det fredag. Det är sol. 

Trasig?

Nånting är inte helt rätt i fabriken Rafaela. Allting blir bara fel, helt knas. Ramlade ur sängen igårmorse. Eller ramlade kanske inte ur men när jag ställde mig upp vek sig knäna och jag föll ihop. Jag är knäsvag. När jag står på tunnelbanan känner jag hur knäna bara sakta vill vika ihop sig och att jag ska sjunka ner mot golvet som en säck potatis. Det skulle vara skönt. Kan ju knappt gå i trappor.
Sen har jag varit rätt dizzy senaste tiden. Iallafall en liten dos varje dag. Blev assnurrig i plugget idag, kanske inte världens bästa uppladdning till när jag skulle träna idag, höll på att ramla ihop. Enligt syrran var jag alldeles vit om läpparna.
Planen var ju då historiaplugg men efter lite må-illa-ångest så vetefan om jag orkar, de får bli imorrn. Samma dag som jag har alldeles för mycket att göra.
Nytt span: Brunhårig kille på Urban Outfitters. Herregud.

spackhuggare

Jag har sett spackhuggare! Jag satt i flotten bara någon meter ifran, sa himla coolt!
Nu ar jag pa faroarna, det var storm i natt och jag blev sjosjuk och spydde en del, inte najs sager jag bara.
Helgen som kommer ,kommer jag spendera vid datorn, jag har en del plugg att gora, det suger! jag ville ju traffa alla, menmen. Orkar inte skriva mer, men vi ses snart pussar!

Ge mig mina fötter!

Min kära kompis F och jag satt i Vasaparken för någon vecka sedan. Hon valde att fotografera mina fötter och la upp dom i sin fotoblogg. Mysigt. Som nördig 5-åring ville jag bli fotmodell så de va ju bara kul. Men jag saknar dom fötterna! För nu var jag så dum att jag hade på mig jättesöta vans som va lite för plastiga för att hålla mina fossingar nöjda. Resultat: 4 svidande blåsor. Vila fötterna är väl vad man borde göra, men istället gick jag och brudarna på långpromenad kring Kungsan, Gamla Stan och Söder. Däremot gjorde vi en upptäckt, Champagnesorbet är fantastiskt gott.
Nu bär det av till landet av pluggande, denna gång musikteori. Hjälp.

Låten

Jag har hört den många gånger men kanske inte direkt berörts. Inte som det blev nu för ett par dagar sedan. Jag var väldigt trött och orkade inte göra något annat än lyssna på musik. Så kom Låten. Jag fick gåshud. Verkligen gåshud. Jag insåg att jag föddes bara för att få höra den här låten.
Jaha, vad gör jag nu då? Nu har jag hört låten, ta mig härifrån eller?

Lerwick gamlingar och chiclit

hello nu sitter jag har pa ett bibliotek pa shettlandsoarna. Jag luktar os och langtar hem.Det har varit kul att besoka dessa skotska oar, Canna dar det bodde typ 15 pers, det fanns typ en skola och ett cafe, wieeee liksom.ca 4 barn gick i skolan och jag klagar pa att vi har for lite killar i min skola,haha. Jag fick veta att Sverige kom pa 18 plats i eurovision,inte bra! Jag har smsat upp mitt kontantkort sa nu blir det inga mer sms.mohhhh.Well pa baten ar det jag  ,massa gamlingar och en fotografassistent som ar ca 20.

Gamlingarna ar ganska intressanta, de kan en masssa och har varit med om mkt. Jag har for forsta gangen hort en manniska anvanda ordet onnomatopoetiska,sa coolt. Pa tal om Goran Grip sa finns det en gubbe som liknar honom,hehe.gar som han och pratar som han, valdigt underhallande, Sen ar skeppsdoktorn som heter Goran valdigt rolig,han forsover sig(hant en gang) och ar allmant soft,berattar historier osv. Jag har blivit ointellektuell och borjat lasa Marian Keys pa engelska.det ar very amusing. hoppas ni understand vad jag skriver orkar lixom inte skriva pa engelska.

Jag borde plugga plugga plugga men jag ar slo. historiahemprov och en svenska samhall och textkommunikations text, en argumenterande text om funktionshindrade ryska barn. well jag har some days left.
Fatta att jag sett lunnefaglar, mohahaha och akt flotte och varit pa St:Kilda. 
skotska obor ar inte so handsome sager jag bara langtar till Sodra latin sa jag kan checka out some guys.
Nar jag kommer hem ska jag ata massa mat! langtar efter pork filet mmmm and potatoes.
well jag skickar inga kort forutom till Tove eftersom hon typ tvingat mig hehe.
kisses and hugs

Quantity

Har fått lite pikar om att jag borde blogga mer. Även om jag är lite mera för kvalitet än kvantitet så får jag väl köra hårt.
Oh yes, vi har fortfarande hantverkeri på gång här i lägenheten, nu senast har de jobbat i gången. Gången som leder till bl.a. datorn och när de väl är klara kl nio så är jag alltid för trött för att blogga, då blir det ju bara blaj. Anyway, har flyttat in i mitt rum lite halvt, har nu en säng, soffa, tv och skrivbord men mina byråer står i vardagsrummet eftersom vi väntar på den beryktade garderoben från IKEA.
Idag ska jag kanske träffa F, om vädret tillåter så blir det sola och schteka. Hoppas våra underbara flirtar hänger där då.
För er andra som undrar, hade lite kontakt med Marika igår! Hon har tydligen fått nog av båtande och knasiga öar där det är kyligt. Hon hänger med massa gamlingar men en kille är i hennes ålder. Saknar dig!

Platsen

Alla borde ha en plats. En plats där man kan bara vara och inte göra nånting. Fundera. Grubbla över dumheter.
Jag har min plats. Men jag säger inte vart. Jag brukar sätta mig där och blunda. Känna efter. Känna hur det var att hålla i farfars hand när jag var liten. Känna doften av någon jag tycker om. Känna hur hjärtat slår lite snabbare av den där långa, varma kramen. Jag ser gamla, helt underbara minnen framför mig.
Ibland vill jag tillbaka. Men ibland vill jag att tiden ska gå så fort som möjligt tills jag upplever något liknande och verkligen kan uppskatta det.
Jag torkar bort tåren på kinden och fortsätter dagen som vanligt. 

Lagom är bättre

På något mystiskt sätt har min padres CV hamnat här på dataskrivbordet. Mystiskt med tanke på att min padre inte varit hemma på tre veckor. Mystiskt för att jag inte visste att han hade en sån här CV. Man har ju fått höra att man ska framstå som riktigt begåvad och duktig i sitt CV, men padre brer nog på rätt ordentligt. Desutom är hans CV på engelska, fast det är väl förklarligt när det är till för att komma nånstans i USA. Nåja, tänkte lista upp lite som står där om hans språkkunskaper.

Swedish - Mother tongue
English - Excellent
Italian - Passable
French - Passable
German - Basic
Russian - Basic, presently studying to improve
Norwegian - understand and do speak Swedish with a Norwegian twist after my year in Oslo.

Höm, gillar den där "Norwegian twist", gäller det för andra språk också? Jag skulle nog kunna snacka svenska med en lite "portugisisk twist". Sen så har jag hört padres "Norwegian twist", inget att stoltsera med.
Nä, när det är dags för mig att ge mig ut i arbetslivet så kommer jag väl inte ha ett hejdundrande CV, men ärlighet varar förhoppningsvis längst.

It's alive!

Yaaay, bloggen har fått nytt liv nu när Marika blivit kreativ. Synd att hon drar de närmsta två veckorna, men jag får göra mitt bästa att hålla den vid liv.

Idag var jag då ledig från skolan genom ett mirakel. Och vad händer då? Jo, familjen Hall drar till IKEA. Har nu varit där två gånger på bara några få månader, skumt.
Nu till dagens twist, när vi står och rotar bland garderober och annat trevligt står Han där. Trodde jag. Men istället var det new and improved versionen av honom. Jag är kär. Trots att han hade en gul pikétröja under en kortärmad mörkblå cardigan som det stod IKEA på. Hans sätt att knappra in saker i datorn, hans sätt att uppskatta längden på några hyllor, hans förstånde och okomplicerade sätt att förklara något komplicerat. Aaaah.

snart snart.....

snart snart.....
Lunnefågel                                någon ö                                     Le båt

St: Kilda ,dit ska jag!

St: Kilda

I am the Walrus, hvala Ellen

Dobro večer mer Laku noč.Jag började skriva kl 10:nånting,men avbröts av ett långt samtal med Tuve,men nu är jag tillbaka, snart är klockan tolv.Fanny fyller år snart vet inte vilken tid men hey,om 8 minuter är klockan tolv grattis i förskott!

Fina Fanny ska jag träffa på torsdag det blir vin (förhoppningsvis)å mys.Sen apatidigt på fredag bär det iväg.Jag har en bild av mig själv sittande i hytten som är inredd i mörkt trä, jag skriver djupa texter och har på mig en ulltröja ,håret är lockigt å rufsigt,kinderna aningen röda.haha så kommer det inte bli! imorgon är det srijeda och första lektionen är idrott yeeyyy! (ironi,såklart!)

Vad har hänt i mitt lilla liv....hm ,jag har varit hos jojjo najs najs! Edward Norton är hethet. Fanny har haft middag med oldies och VRG:are ,alla var trevliga,åh jag älskar skvaller! Söndag= middag hos Anna med Globalare, det var väldigt kul,tänk vilken bra klass man har!Hunden Ella är söt! Måndag=chill on the grill, Rararoligaruffsiga Raffi och jag va och luncha på Muggen,dem har ponchos,inte filtar,bara så ni vet.Det regnade och vi satt ute,vi blev inte blöta dock.Sedan höll dem på och borra i marken en meter ifrån, inte mysfaktor!
Vi drog till obsan,det började ösregna och vi blev aningens blöta. Vi såg lite söta killar i alla fall.Sen träffade vi Marta å fika på The cookbook café.Observera en chaite för 20 kr plus påtår, INTE illa! 

Ellen är så söt i sitt röda hår,idag gjorde hon fina paint-teckningar,kolla in:
http://wearetheeggmen.bilddagboken.se/ och

http://www.youtube.com/watch?v=cqOKvonLrH8 Doviđenja!

 


När frustration når sitt klimax

Utanför ICA Dalastan:
F: Jag får fan kåtslag av honom!
Jag: Eheheheeeh... Snusk.

Men nu förstår jag min käre vän! Tänk att drömmar kan räta ut saker och ting. Följande kanske inte direkt syftar på kåtslag men sexuell frustration..? Nåja.

Ja, jag drömmer om alla killar som är i min närhet. Vissa drömmer jag lite mer intensivt om, vaknade t.ex. med en blåtira igårmorse. Jaja, men inatt var det iallafall dags. Jag drömde om honom jag suktat efter länge och väl (tjejer, inga överflödiga kommentarer tack!). MEN! Drömmen var kanske inte fullt så positiv som jag hoppats. Vi hade hamnat på samma fest av nån anledning och hade kul. Han föreslår att vi ska gå ut i köket och prata. Sedan lyfter han på armarna med en lite fånig min och säger "Ja, vi kan väl lika gärna sätta igång nu?". Vi börjar strula litegranna, men det som gör mig mest förvånad är att Han med stort H gör pruttljud med munnen när vi hånglar. Vad i helvete?! Såhär ska inte min första riktiga dröm med honom vara! Jag väcker mig själv. Klockan är 04:32. Jag somnar och drömmer om någon annan istället.

En desto trevligare dröm va ju ett relativt nytt span inbladad i. Jag hade predikat på skolan om att närhet är fett underskattat och att alla borde inse hur viktig en kram är, eller hur det är att hålla hand med någon. Senare smyger sig min nya sötis fram och greppar tag om min hand, så fint.

F, när blir det mer snack om sexuell frustration utanför kyrkan? Wow, oanad mening det där... Omformulerar mig.
F, när blir det mer snack om sexuell frustration i solen? Det var ju tack vare den underbara solen som vi var utanför kyrkan.  

Can't believe you care

Gr?tt

Varför en sådan deppig bild? Kände att grått faktiskt är en fin färg i all dess enkelhet.

Idag var det sådär skönt ute och så hade vi två timmar lunch så jag, Johanna och Maria gick och käkade lite vegetariska läckerheter nära Mariatorget trots att bara Johanna är vegetarian av oss. Men det är alltid kul med lite nya grejer. Nästa gång kanske det blir kinesiskt istället vid zinken, orkade inte gå dit idag bara.
 
Igår repade bandet lite smått, och jag har lärt mig masa ramsor för att komma ihåg massa saker till mitt musikteoriprov, wooha! Känns inte helt omöjligt nu faktiskt... Ska slita arslet av mig till det provet så jag får åtminstone ett enda MVG. Är ju trots allt bara lite över en månad kvar till avslutningen.