Bajen

Jag har varit på min första fotbollsmatch, ja om man inte räknar alla brorsans matcher som jag gått på när jag var liten...knattefotboll. Amanda övertalade mig och Anna att gå på Hammarby-Göteborg och det var faktiskt kul, även om jag inte kan något om fotboll.

Jag har blivit medlem i amnesty nu också.

Fannys skiva igår
snor en bild från Josefin.

Bästa bilden!



Jag vet att jag är lite galen i mustascher....fast nu är det istället lösögonfransar som jag hypar. Perfekt för personer som suger på att sminka sig...Rafaela tycker att jag ser ut som en langosbagare, kanske kan fixa jobb på P&l ?

förresten skrev jag ner något igår i ett av de rosa blocken, det handlade om utekvällshår...hur det luktar. Jag kom fram till att jag gillar den "doften". Den är rå på något sätt...kan ju skriva ner här vad jag skrev igår...hm får se

Om Nice förändrar mig

Je suis prête à faire tout ce que tu veux- I am ready to do all what you want.
bra mening att kunna då....

lite huller om buller :

to get her together


ibland ser han ut som Bob Dylan
då känns det.

Att promenera runt i Stockholm
med sällskap
utan sällskap


jag är inte blond
han har inte mustasch

Nice i 6 veckor och
2 dagar i Paris?
boende i Paris:
alternativ ett eller två?
je ne sais pas


gah den där prettokillen!
kindben
att dricka massa vatten och bli kissnödig







Together-to get her ,franska och bilar

Together. Det är ett fint ord och jag älskar att det får en annan innebörd när man delar upp det : To get her.

Att rabbla grammatiska böjningar på spanska är vackert det med :
Hablar i preteritum
hablé
hablaste
habló
hablamos
hablasteis
hablaron

länge sen jag läste spanska känns det som...undrar om det blev rätt.

Lyssnar på Freddies spotify-lista blandat med emmons. . Senaste dagarna har jag haft Hounds of Love- Kate Bush på repeat. Även The Seed con The roots. maravillioso!

Funderar på om jag ska åka 6 veckor och plugga franska i Nice eller Antibes. Jag har fördomar om att det bara kommer vara en massa snobbiga blondiner på kurserna ...eh jaaaa. Tror ändå det blir Nice, eller jag vet inte. Efter sommaren blir det franska på stockholms universitet. Tristaste byggnaden och deppigaste tiden på året. Sen ska jag nog försöka bli au pair i Paris. Det kan vara bra att skaffa körkort då. Jag som inte alls är intresserad av bilar och sånt. Jag  tycker det snarare är töntigt att folk kan vara så intresserade. Det känns även läskigt att köra och ja miljön. Bara av att tänka på hur dåligt det är för miljön blir man ju helt no no no. För några dagar sen så såg jag dock en så snygg bil att jag kan förstå varför folk är så intresserade, eller ja nästan. Om jag kunde få den bilen, som elbil såklart, så skulle jag lätt vilja lära mig köra.


aaaaaaawooooiiii

Palla att jag blir så glad!


l'Indochine- Indokina...åh det låter så vackert på franska...

toît -tak
je suis content rien qu'à y penser

heathcliff it's me cathy.

otillgängliga på ett eller annat sätt
rädd för att det verkligen ska bli nåt?

Såhär blir det när man icke-pluggar på lovet, jag börjar sent imorgon i alla fall. Tror ändå jag drar dit tidigt för jag måste få lite saker gjorda.

Först av Joni Mitchell-låtarna på min ipod är California sen kommer Good friends. Väldigt stor skillnad mellan de låtarna. Först folkmusik then 80-talsinfluenser.


Kom ihåg

Marika läs någon av Nicole Krauss böcker! (bara så jag kommer ihåg) finns bara två.

Anaïs Nin-såg samling av dagböckerna för 400 kr... tänkte på Marta

Försök åtminstone vara lite mindre fördomsfull

sätt dig inte bredvid skumma män (eller ja män över 30) bara för att du inte pallar vara fördomsfull och rädd längre

motsägelsefullt åh:D


Kluven

Njut av ordet Kibbutz-sveket och känn dig även dum. Tänk att du svikit någon. Pardon Tove Pardon!

Tove fyller 19! Känns seriöst gammalt. Om några månader blir jag också gammal. Tror det känns så för att jag inte gjort något av det man ska ha gjort innan man fyller 19...vafan ska man ha gjort?

Har inte gett Tove nån present för förra året ens. Jag vet vad jag ska ge nu. Blir alltså födelsedagspresent deluxe. När jag har pengar vill säga.


Försök inte ens besvara frågor om Gud, om meningen med livet eller om du är mogen för din ålder eller om du är allmänbildad/intellektuell eller vad det nu var han påstod.

Man i femtioårsåldern med röda ögon. Jeans och skinnjacka. Tycker du jag är läskig? Visst är jag inte läskig? Gah du blev läskig nu!

Jag läser min bok och lyssnar på musik= upptagen som fan. Han börjar fråga om boken och sen när han upptäcker att jag lyssnar på musik vill han ju veta vad jag lyssnar på också.

Graham Greene -den stillsamme amerikanen, lyssnar på Kate Bush.

massa babbel om mognad och så vidareeeee.

Är du religiös?
M- Nej

Han tror inte på gud Gud men på någonting, livet måste ju ha en mening
M- varför måste livet ha en mening, jag tror inte det (haha inte hej jag är deppig och ser ingen mening med livet) börjar då tänka på det pappa berättat om att vi är skal...gah kan inte förklara.

Det hela handlar om att överleva att generna ska vidare, vi människor är bara skal... det började med bakterier sen blev det bättre och bättre. Okej jag struntar i detta och kan när jag själv läst le bok förklara, tveksamt om jag kommer kunna förklara då heller. Att förklara saker är inte min starka sida. Älskar att jag nu visar hur dum jag är.

Min mamma berättade att hon blivit antastad på tunnelbanan en gång, en man hade kommit fram och tagit henne på skrevet och sen gått av... Jag kan inte förstå hur man kan göra något sådant. Jag kan inte förstå hur jobbigt det måste ha känts. Jag blir ju helt skakis bara av tanken.

Varför känner jag att jag borde sammanfatta lovet. Det var som andra lov:
Jag träffade människor, jag ickepluggade, jag hade lite ångest, jag hade trevligt och jag umgicks med familjen.

Jag pratade med mamma om att tatuera mig, hon var positiv. Hon visste precis vilken Van Gogh målning jag talade om. Enligt henne är målningen väldigt känd. Är det alltså bara jag som inte kan så mycket om konst? Jag suger. Anywo så var det inte det jag skulle babbla om. Hon gillar idén om att tatuera in Merde på ryggen. För att se hur det ser ut så ber jag henne skriva det med en svart tuschpenna och jag tycker faktiskt att det blir fint. Pappa är inte positiv. Inte alls.  Äsch jag tänker inte tatuera mig snart i alla fall.
 
Åh känner mig som en 13åring som gör revolt, haha vilket jag verkligen inte är, men känns ändå som att det är den bilden man får. Tonåring vill tatuera sig, pappa säger nej. eh jaaaa.


Mackan var i Sverige, så därför blev det middagsbjudning hos padre. Det var Mackan, Jonic, Helena, Bess, Jöjje(Pappa) och jag, vilka är pappas barndomsvänner. Jag var där under middagen och fick höra en del intressanta saker om pappas barndom. Jag har aldrig träffat Helena och Bess tidigare. Jag hälsar på Bess och hon frågar om det var jag som var med i tidningen, det var en artikel om Globala. Hon hade känt igen näsan sa hon, haha eh?  Vi har alltså raka näsor jag och pappa. Bess har skrivit ett antal böcker, vet ärligt talat inte hur många, Hohaj är en och nyligen gav hon ut en ny, vilket innebär att hon nyligen fick boken recenserad i DN.

Jag borde sova, duna. Det är dags att drömma om bokhandeln Shakespeare and Co och Ethan.  Ethan pluggar historia och litteraturhistoria. Senare kommer Laurent in, han är min vän och medarbetare på en liten herrekipering som hans farfar driver.  Älskar att fantisera ihop sånt här. Som när jag fantiserade om att jag var krigskorre och ihop med Wolodarski.  Eller när jag bodde i Barcelona och jobbade på en bar samtidigt som jag pluggade spanska. Jag lärde mig spela gitarr och munspel, jag lärde mig fota och måla och filma. Jag och Carlos min arkitektstuderande konstnärskille bodde ihop och skapade hahahahahahah. Vi fick till och med ställa ut. Åh det är så bra. 


bonne nuit mes amis


Hos Tove och annat

Harald, Henning, Lucien Antoine

förälder-konstant roll
barnets roll att utvecklas.

Jag åt för mycket 86 procentig choklad och blev smått galen ett tag. Sen mådde jag illa.


Funderar på att tatuera mig...åh vem har inte sagt det. Jag vill ha något liknande den här målningen av Van Gogh på överarmen. Den föreställer Sein , en kvinna han hade ett förhållande med. Nja tveksamt, jag får se om några år.

Däremot skulle jag vilja att det stod Merde! på ryggen. Slarvigt skrivet med min halvskrivstil. Få känslan av att jag skrivit det väldigt fort , få in sinnestämmningen.

Edit: Jag är inte vulgo! Bilden på Sein är kanske lite väl, skulle ha den mer nertonad såklart...haha eh

fail ,arbiträrt och underbart

"...Jag sprang naken bort mot solen" nanananana vilken härlig dag! sommar sommar.

Idag har jag nynnat på O leãozinho- Caetano Veloso.

klockan halv fem imorse när jag var på väg hem från Hedvig fick jag en otrolig lust att lyssna på den.

Vår studentskiva var bra, musiken kunde dock ha varit bättre. Tintin var bäst!

Jag har lovat att bli jäkligt full på Raffis skiva och dansa fult. Undrar om jag och Victor skakade hand på det, han sa att han skulle komma ihåg det i alla fall... Skivan är på en torsdag så jag hoppas verkligen det inte är något viktigt i skolan på fredagen.

Jag, Hedvig och några till tänkte dra till spy bar vid klockan halv tre, men det kostarde120 kr att komma in och vi är fattiga, så jag och Hedvig drog till hennes mosters lägenhet istället. Det var vi och katten Mimmi, jäklar vad jag saknat katter! Det är verkligen underbara djur. Jag och H drack pepparmintste och snackade.




 Genus-gruppen: Hanni som ängel, jag som Clyde, Isa som Bonnie och Kelly som is.



Studiedag
Idag vaknade jag sent och hade ont i halsen och var snorig. Pappa hade huvudvärk och var hemma. Jag låg i sängen väldigt länge, sen tog jag en dusch och la mig i sängen igen. Klädde mig i mina nya kläder och kände mig snygg, ja faktiskt. Sms: ade Fanny och vi bestämde oss för att ta en promenad. Hon drog till Tyresö efter ett tag och jag fortsatte att vandra runt, gick in på ett antikvariat och hittade äntligen Muren av Sartre! åh jag blev så glad. När jag kom ut genom dörren såg jag amerikanaren från igår, random 30åring som var på vår skiva. Han var i sällskap med en kille som fotade antikvariatets skyltfönster.

Jag går vidare, hela tiden nynnandes på O leãozinho. Går in på Wallingatan och känner mig äcklad av gatan, fy vilken hemsk gata! bakgata. Jag går förbi Peterskyrkan och förundras, ja jag förundras över hur vacker den är. Metodister håller till där bara så att ni vet. Någon gång vill jag gå in i den och se om den är lika vacker inuti. Gärna i sällskap med någon, ibland blir jag rädd för kyrkor eller det är nog mer så att det känns som att jag inte får gå in i just denna, den känns inte lika öppen. Jag går vidare och in på myrorna hittar en kavaj som jag gillar, behöver ett smakråd. Mamma ber mig köpa en baguette. Jag går ut från VI med en baguette under armen och en bok i handen, så snyggt må jag säga.

Allting förändras kring mitt bostadsområde. Från vårt köksfönster kan man se min gamla dagisgård. Man kan se utsiktsträdet, eller det är egentligen två träd som växt samman. Det var de bästa träden som fanns. Nu är det förstört, nerhugget. De har försökt piffa till det eller hur man ska uttrycka det, genom att forma de två träden till svampar. Från köksfönstret ser ena trädet ut som en atombombssvamp. De byggs som bara den överallt här, nya bostadsområden, förbättrade dagisgårdar och så vidare. Jag vet inte vad jag tycker, det känns som det beskriver ganska bra det man själv går igenom hahahahahahahaehehe... uh.




Jag fick svar från Stockholms universitet angående Franska 1 I Aix-en-Provence. Det kommer inte fungera, för när jag ansöker till steg 1 måste jag ha läst klart den förberedande kursen och det kommer jag inte ha gjort. MERDE! Men det är inte nu, utan i vår så det får jag fundera på senare.

Förut när det närmade sig vår brukade jag alltid tänk på porlande bäckar. En porlande bäck var beviset på att våren var här. Jag minns en gång när jag var liten och var på dagis. Vi lekte ute på gården och jag tyckte det hade blivit vår, vilket innebär att man får ta av sig jackan, de tyckte inte dagisfröknarna, men jag tog av jackan i alla fall. Jag kände mig fri och rebellisk.

bonne nuit


Soleil

Jens Lekman-väder.

kisa mot solen plisser les yeux à cause du soleil


GB glassreklam -let's fall in love
nytänkande ?
nono men ,ja let's fall in love



handlat pickadoller, ett linne och en kjol... eh

Skiva ikväll!  Isa y yo ska vara Bonnie and Clyde, tyvärr har jag ingen mustasch.