Sms-minnet fullt , jag hör fågelkvitter

Jag pluggade matte hos amanda i söndags, sen drog jag hem för att äta. Hade inte ätit på ca 8 timmar. Pianosolist på Tv som ska bli min framtida man. Fransman såklart. Älskade hans minspel när han spelade piano och stråkorkestern spelade på. Han levde sig in. När fransmän pratar engelska blir jag helt, ja för att använda K:s ord: till mig . Haha alltså när någon säger att de blir helt till sig kan jag inte annat än tänka på sex. jaha.

Jag gick hem till Tove sen och kände mig som värsta snyltaren, snodde tid. Åt massa choklad. Åh älskar att de alltid har choklad. Hon sydde en kjol, jag segpluggade matte. Jag fick låna Toves miniräknare, som enligt henne är så mycket bättre än min. Vi pratade om att det skulle vara chill att åka till Amsterdam. Alltså såhär: jag flyger till Nice och är där i sex veckor. Redan innan, hemma i Sverige har fixat interrail-kort så då bokar jag bara en biljett till Paris och sover på J:s soffa några dagar. Vi ska koka ris, lyssna på Beatles, gå runt i staden, bli fulla, äta croissanter och ja säkert fler saker. Jag ska i alla fall också till Shakespeare and Co bokhandeln. Efter några dagar tar jag tåget till Amsterdam, där jag möter Tove och så chillar vi fyra dagar där. Sen tågar jag hem, förhoppningsvis om det inte är för dyrt tågar hon också.


se mentir à soi-même

Sumire Sumire Sumire
säg det högt
ett vackert japanskt namn

Jag hörde namnet när P1 läste Haruki Murakamis bok Sputnikälskling. Hörde bara en del av den, kanske ska läsa den nån gång. Kafka på stranden var väldigt bra, men jag fick känslan av att det var mycket som jag missade. 

tengo sueño y tengo que estudiar

"I guess I'm anti marriage" Joan Joan Joaaaaaan <3

borde verkligen byta lakan. När jag bor såhär på två ställen har jag ingen koll på sånt. Har jag haft lakanen i en vecka? mer? mer..två? nä inte kan det vara två? kan det? som sagt no koll.

vi är lika, vi borde vara bror och syster
jag är inte lik mina syskon
då borde vi gifta oss då
bara om du flyttar till Berlin

jag har en himlans massa linser kvar och min syn har blivit sämre fail fail. Jag har nu lärt mig att inte köpa flera paket samtidigt utan att det är bättre att beställa oftare. Merde jag som trodde att jag skulle stanna på minus 2,25 men icke.

Sista bildlektionen igår, Jag stannade inte länge. Gick bara dit för att hämta min lerfigur. En kvinnokropp med en rosa fjäder som huvud, enarmad och den arm som finns är bara av ståltråd. Leran har torkat vilket gjort att hon har spruckit på en massa ställen. Det var inte meningen, men det blev bra. Jag höll på med min lerkvinna rätt länge, varje gång fick jag göra om fötterna för de hade ramlat av.


"gråt inte! Det löser sig. Är på toapaus under provet, vill också gråta! Puss, vi hörs sen <3"

I lördags gick jag runt i Vasastan på kvällen. Jag behövde en paus från matematiken. Pappa skulle sova och jag var inte så sugen på att se melodifestivalen. Jag gick ut och först kändes det än mer hopplöst att traska runt själv i staden än att vara hemma och inte kunna lösa mattetalen. Varför känns det så jobbigt när man hör andra skratta? Jag började lyssna på musik och smsa med Tove, då blev allt bra och jag gick runt i ungefär en timme, fick veta att det var strippor på scen i Ryssland och även nån man i blå kroppsstrumpa . Qué?

så roligt att Kristina älskar Norge-killen, jag kan inte riktigt förstå det, men man ska ju inte förstå allt.

"jag vet inte hur en lever ser ut! typ... En klump. Som sitter till höger. Lite som Jan Björklund. hehe!"

teaterfail:(

de nya reglerna vad gäller intagning till universitetet samt att ingen har någon koll på vad som egentligen gäller gjorde att jag grät i skolan när jag fick reda på hur det egentligen var. Det kändes som adieu pol.kand....

Ska önska en låt till flaket...awoo vilken?

gah blir så irriterad på de två skräddarna som ska sy om min klänning. ih de lyssnar inte på mig....uhhhh


pourquoi?

Dagar och nätter i Paris och Göteborg -Claes Hylinger
Även om jag inte läser så mycket ( fattar egentligen inte varför...fan) så vill jag ha den här boken. Han verkar skriva bra, åh...

kom ihåg:
Författare: Muriel Barbery
Titel: "Igelkottens elegans"

dokument inifrån deppigt och intressant

Kanske är dags att börja engagera sig i något. Något som känns viktigt.

Du är tom, disträ, inte
närvarande nu
att vara så för alltid?

"När förändras man?"
"kommer det alltid vara såhär?"


Promenader och de sista veckorna

 playlist pirr , EY


Både jag och Fanny har blivit beroende av promenader. Det är så härligt att gå omkring i Stockholm på våren, det är grönt ljust och ljummet. Man går på och pratar om det som händer och det man vill ska hända och det man är rädd för.

Nu är det bara en månad kvar, den 11 juni tar jag studenten. Jag har bara önskat mig pengar, just nu känns det lite trist. Vill inte ha något smycke dock och vet inte vad jag ska önska mig, undrar varför man ens får saker.

Filmer vi sett i skolan som ingår i projektet clashes
true lies- rent ut sagt jäkligt dålig, jag var så arg över att jag blivit tvingad att se den. Schwarzenegger hade huvudrollen.
300 -muskler och så vidare
vargarnas dal - jag vet inte

Fanny blev gammal och vi gick och såg Laakso på Strand, där det var extremt varmt. Dagen efter hade hon kalas med rosa ballonger, fyra sorters tårtor och saft och kaffe. Det var väldigt mysigt och sen gick jag hem till pappa och åt mat, mormor hade köpt oxfilé. Drack mer kaffe och tog sen en promenad i Haga med Fanny. Irriterade mig över att Victoria och Daniel ska bo i ett av husen där och eventuellt stänga av en av vägarna som går förbi huset, gah kungligheter!

Jag har varit inne i konstiga tantens affär, hon har så många fina gamla känningar. På Old touch hittade jag en blå klänning med vita prickar som jag köpte för 145 kr.

åh så fail när man fått en låt av exempelvis björk på hjärnan då det aldrig låter bra när man försöker sjunga den.


Schizofren musiksmak och på väg att bli galen på grund av Sartre

lite utdrag:
Marika -bli inte besviken om du inte blir galen.
angående att jag blir lite galen av novellerna jag läser, Tove blev intresserad.

Tove- Hah, din musiksmak har verkligen tagit en schizofren vändning. Hip hop och jazz!

Det som är bra med att vi nu mejlar till varandra är att jag kan behålla texten, Tove skriver klockrena meningar som man vill spara. Det är så irriterande att jag inte kan spara hennes sms .

Jag undrar verkligen varför jag tycker att Wolodarski är het,hahah why oh why?
Sepoyupproret och krönika kvar.
Isa har skaffat tatuering den jäkeln...

kanske är buddhismen något för mig....

att drömma om

haha känns så jäkla klyschigt att jag ska bo hos fransmannen i Paris., fast även roligt och lite läskigt, hey stiff stämning. Jag tror det är bättre än vandrarhem i alla fall, billigare och tryggare. Vill skaffa kontakter lite här och var i världen.

Mustaschkampen!

kolla in kolla in mustaschkampen

åh har gjort en så bra spellista på spotify. Eller jaaa... Jag har äntligen börjat upptäcka 80's hiphop. Grandmaster flash , sen la jag till walking on a dream bara för att jag älskar den. Såg nu att baby elephant walk var med också... oh très intressant.


På valborg var jag och pappa och såg I väntan på Godot, den var både bra och lite tråkig samtidigt, som pappa sa man kände sig på något sätt duktig för att man sett hela. Vi diskuterade även lite om var den egentligen handlar om, vad ville Beckett säga? Pappa sa något smart som vanligt.

På plattan hade en grupp som kallade sig Jesus Folket ställt upp en scen och ett stort vitt kors, läskigt tycker jag. De var där på första maj också. På deras t-shirts stod det Jesus Folket intar Stockholm, ehehehehe. Tror även de var i vasan sen. Why oh why?

Tove och jag missar kossornas student i år igen, complete fail!

så kan det gå

Jag drömde om le person. Vi gick runt i skolkorridorerna tror jag, han bad mig följa efter honom.... Vi gick ut på nån sorts takterrass...det var några andra med, sen blev vi ensamma och var på väg ner i tunnelbanan . Jag ville kyssa honom men han sa att han hade herpes hahah fail fail.

Igår: promenad avec Tove. Vi spatserade runt i gamla stan och utstötte glädjetjut (nästan en överdrift) över hur vackert det är där. Gamla stan, det är som om man är i en bubbla när man går runt där. Sedan kommer man ut vid slottet och allt blir som vanligt.

just nu sitter jag med skolångest, ska ägna mig åt studierna, kollar istället på nån helt bisarr film. En kille vill bli en fågel och flyga bort... en snygg kvinna i trenchcoat är på hans sida( mer som att hon är besatt) Varje gång någon kommer i hans väg stryps personen och får fågelskit på sig eh jaaa. Sen har vi en kåt jänta som stör den där fågelmannen och en annan tjej med coola ögonfransar. Nästan nästan så jag blir lite rädd. åh detta fick mig att tänka på när jag såg en skitdålig film med med matte och kribba. Det var en bil som åkte utan förare och först blev jag så himla rädd börjar fantisera en massa äsch det är en dålig historia.

anmält mig till franskakurs i Nice 6 veckor i sommar. från och med 29 juni.