"No direction home, like a complete unknown"

Kom på igår när jag skulle gå och lägga mig att det var väldigt länge sen jag skrev ner något i någon av mina rosa block. Att dem är rosa är bara en tillfällighet (nu kom jag ifrån det jag egentligen skulle skriva om,as usual) Jag har tänkt på det där med att bedöma vad som är bra dikter och inte. Jag kan inte bedöma det jag själv skriver för det har en personlig charm och betyder något speciellt för mig. Jag har inte skrivit på länge och började bläddra i mina rosa block. Jag blir alltid sentimental och fylld av känslor när jag tittar i dem, det känns som att där står det som är viktigt, delar av mig. Det är kanske inte bra skrivet men det är mina tankar,jag har skrivit det.

En gammal dikt som jag tror Tove gjort gensvar på

Jag ryser
sätter på en CD
(störigt borde kanske va ipoden haha,men den är gammal och jag tyckte väl CD va bättre..lalala)
Sätter i hörlurarna
det knastrar

låten börjar 
jag blundar
 
Sjunger med inne i huvudet
Där min röst är klar och vacker
Precis som den ska vara
En tår faller
en till
Jag smakar på en
den smakar inte salt
som tårar ska
den smakar som ångesten jag känner
Som gör att mitt hjärta
bankar snabbt snabbt
som gör att jag vill skrika högt
och springa långt härifrån
få ut alla känslor och bli tom
små väggar håller kaoset av känslor
kvar inne i mig
Det enda som sipprar ut är tårarna
som smakar ångest
Tänk när väggarna tillslut rasar

Trycket är högt
väggarna skakar
de faller
och ut kommer alla känslor
jag skriker
slår
sen blir jag tyst
de blixtrande känslorna
slutar skicka
ljussken av ångest och vanmakt
kvar är likgiltigheten
Den tomma bilcken
slutet.

Marika

nä nu är det dags att jag börjar skriva ngt nytt istället ciao ciao



contentísimo

The Kooks
Vampire Weekend
Lyssna lysnna kära vänner!
sångaren i the Kooks är en vacke rman och sjunger mycket bra...Vampire weekends låt Mansard Roof får mig att tänka på sommar och apelsinjucie och palmer och dansande människor, 50-tal ,nä nu får jag sluta
bacio


Globala <3

Jag älskar min skola. Jag är helt hypad just nu, för vi har haft Öppet hus idag och under rektorns informationsmöte slog det mig att jag verkligen gillar min skola. Lärarna och ämnena ,skolans visioner och den nya skolbygganden samt folket såklart.Kände mig till och med sorgsen på tanken att jag faktiskt kommer lämna den här skolan. Det ledde till att jag började fundera på att bli lärare,haha jag har nog blivit lite galen.

Maria och Lina och många fler lärare är ju så himla bra och hur många skolor finns det som verkligen går in för att försöka få till ett hållbart "system". Vi har egen kock och det serveras bara vegetarisk mat, vi ska sortera skräpet vi slänger,ha tre olika fack på papperskorgarna och annat mysigt...varför behövde grundskolan vara 9 långa oinspirerade år då jag bara var som en grå trist osynlig gestalt (okej det var en överdrift men högstadiet är ett skämt) och gymnasiet bara 3 inspirerande och engagerande år? Att allt som är bra ska ta slut så fort...

Hur många lärare fanns det på Vasa Real som man kunde ha intressanta diskussioner med, som verkligen fick mig engagerad? Jag har alltid varit nyfiken,men Maria och Lina mfl gör en ännu mer intresserad. Visst så har 2:an inte varit en helt underbar tid,men i och med att vi flyttat in i denna nya fina skola, så känns det verkligen som en nystart(ahh vilket störande ord, nästa lika störande som ordet utgång). Tack och hej bacio

Adrien Brody

Bra skådespelare och vacker ja vacker, bonito  Adrien 

Frälst

Nu har ju t.o.m. jag blivit helt Face Hunter-frälst. Så fort jag har tråkigt kollar jag in sidan, kan kolla på alla bilder om och om igen. Diggar alla knasiga killar och balla brudar. 


Studiedag


Avskild

Jag trodde inte jag gillade datorer så värst mycket. Men de senaste dagarna har varit alldeles för tragiska. Utan internet i 4 dagar har varit hemskt. Eller nej inte hemskt, men just dom dagarna man inte kan kolla upp något på datorn så behöver man den som mest. My precious...

Denna fredag kändes lite halvt omöjlig. Jag vaknade, ställde om klockan. Vaknade igen och ställde om klockan. Vaknade och det kändes lite wrong. Jag tog en ledig dag. Välbehövd sådan.

Bye bye Valhallavägen


In search of Peter Pan


It's been such a long week.
So much crying.
I no longer see a future.
I've been told when I get older
That I'll understand it all.

But I'm not sure if I want to.

Kate Bush

Den nya skolan är så fin så. Mitt favoritrum och alla andras också är ett rum längst upp. Där kan man se vår stad och glömma läxor osv.Miljövänliga ska vi bli också,med papperskorgar med tre olika "fack". Maten ska vara vegetarisk och efter säsong, åh min skola är så bra...

Have I been a fool

Varit hos Fanny eller Fannö som Fredrik vår gamla mattelärare skulle ha sagt. Rafaela, jag och Fanny är visst järngänget,haha. Blandade ihop det med filmen Jägarna och tyckte inte att det lät så himla mysigt. Det var flum och mycket fnissande. Jag kunde inte få fram ett sånt där konstigt smackljud som Fanny och Raffi kunde vilket ledde till att jag hade väldigt ömma kinder efter flera misslyckade försök. Raffi försökte hjälpa mig,haha. Fast nu har jag faktiskt lärt mig.Ja det var helt enkelt en soft kväll.

Jag har insett att jag sparkar väldigt högt, pappa sa det för några dagar sen. Jag har varit väldigt stolt över att det finns något som jag är bra på. Idag skulle jag  visa brorsan hur duktig jag är och då råkar jag träffa hans armbåge, vilket gör väldigt ont , stackars mina tår. Som pappa sa så får jag nog ägna mig åt schack istället, fast då måste man ju vara smart. Det är helt enkelt omöjligt att hitta något jag kan ägna mig åt. Fast som jag sa när jag var liten så är jag ju bra på att kräkas,haha vad sorgligt.

Mattias och jag var ute och handlade kläder åt honom. Det var rätt lyckat, en second hand pikétröja som han köpte, kommer nog snart vara min, för han kommer av misstag tvätta den i 60 grader.

På väg hem från stan med alla kassar så berättar brorsan att han ska raka av sig håret, att han aldrig lär sig!
Han berättade också att hans kompis som skaffat akvarium fått med en Mantisräka av misstag, den kan döda krabbor osv.



ciao


Demasiado información

Är för tillfället, kanske bara för just den här timmen, på ett riktigt jävla pissigt humör. Tänkte skälla på skolan och utbildning, vilket jävla humbug.

Såhär ligger det till: Under hela tvåan har jag haft ungefär 4 riktiga lektioner i samhällskunskap, alltså där vår lärare lär oss saker under lektionstid. Resten har varit eget arbete. I december gav han oss vad vi trodde var ett lite mindre arbete där vi skulle välja en av kandidaterna i presidentvalet i USA att fördjupa oss om. Det skulle lämnas in i mitten av januari. Eget arbete varje lektion fram till inlämningen.

Ingen ville ju sätta igång precis innan jul, så vi chillade fram till skolstarten förra veckan. Plötsligt inser vi att vi ska förklara OCH analysera det konstigaste valsystemet i världen, berätta om och analysera våran presidentkandidat samt välja något extra att fördjupa oss i. Vi hade då en vecka på oss.

Arbetet är nu typ klart med lite småsaker att fixa. Jag och Maria har pluggat nästan varje dag och då blivit av med en mindre förmögenhet på Wayne's på Götgatan. Till råga på det vet jag nu allt om en person jag inte tycker om så värst mycket. Tack Roger, verkligen.

Hålet i plånboken är påväg att bli ännu lite större, biljetterna till Peace&Love ska införskaffas. Bäst för Borlänge att det blir bra...

Sur place

Jag har fått bloggmani. Även fast jag inte har något vettigt att skriva. Jag har en fråga bara, vad tycker ni om Täppas(liksom bara smeknamnet är störande! och att det stavas med ä)som är programledare för ring P1) ,jag gör nämligen en liten undersökning,efter att jag förstått att vissa gillar honom.Vilket är helt ofattbart för mig. En annan sak också, valet av presidentkandidater i USA. Varför får vi veta mer om hillary och obama, inte mig emot eftersom republikanerna verkar lite hum jaaa... men är det bara för att det är en kvinna och en svart? Eller för att P1 tex sympatiserar med dem,haha vad jag flummar, hoppas iaf att nån av dem vinner. Vet inte mkt om deras politik men jaaa, inga mer republikaner . bacio

Terminó (o remató) su discurso con una cita de Strindberg.

Åh älska lexin ibland, nu har jag lärt mig en ny mening. Journalist eller diplomat, en sak är säker iaf, jag ska lära mig tala spanska flytande och gärna italienska och franska också. När jag ligger i sängen och egentligen borde sova brukar jag drömma om en perfekt framtid (inget snuskigt raffi!:P)

Efter några år då jag pluggat spanska i Spanien och jobbat som bartender så drar jag till England och läser nationalekonomi och jobbar på en bar och bor med Carlos,haha. Jag träffar en fotograf från Italien på en föreläsning i litteraturvetenskap, ingen av oss går den kursen men vi tycker det är så intressant att vi går dit ibland. Jag och Carlos gör slut och jag drar till Frankrike för att plugga franska och statsvetenskap. Le italienare och jag håller kontakten och det slutar med att jag får bo med honom i hans lägenhet som ligger på spanska trappan i Rom. Ja jag är lite töntig men vafan.
image80



Don't mean to brag

Ibland är jag stolt över mig själv. Idag har jag varit nästan äckligt duktig.

Jag har varit i skolan.
Jag träffade Fanny efter skolan.
Jag har tränat.
Jag har bestämt mina individuella val inför trean (Foto och Psykologi B+Filosofi B)
Och nu har jag då även tid att plugga.

Ska kanske precis som Fanny ta ett bad och försöka tänka på att inte tänka. Allt tänkande den senaste tiden har ju gjort mig grovt stressad, stress i sin tur är ju inte bra. Jag kommer nog dö i förtid bara för att jag tänker för mycket. Fast såna där viktiga tänkare i historien var ju typ bara en massa gamla gubbar. Filosofer kanske det heter. Klarar jag verkligen av att gå Filosofi B? Har hört att ett prov i filosofi kan bestå endast av frågan "Varför?".

Därför.

Tack!:D

Tack alla mysiga vänner som jag träffat i helgen,tack alla vänner.Tack Jack peñate och Kate Bush, musik som får en att vilja dansa. Tack Hets som verkligen är perfekt musik att lyssna på när man är förbannad. Efter att ha tittat på några av Fannys,Ax och Fridas filmer så kom jag på att vår andra tågluffsfilm ligger och skräpar och väntar på att bli fixad och tittad på.
image79
Emma, jojjo, Amanda y Jenny


Heathcliff, it's me

Cathy... Ni vet de där personerna som man ser varje dag. Ni går i samma skola eller tar samma buss. Man känner igen dem,men vet ingenting om dem. Jag blir alltid förvånad när en sån person även känner igen mig. Lilla jag...


Out on the wiley, windy moors
We'd roll and fall in green.
You had a temper like my jealousy:
Too hot, too greedy.
How could you leave me,
When I needed to possess you?
I hated you. I loved you, too.

Ni vet när en låt får en att koka och bubbla av känslor, varför måste det gå över!?
Eller när man läser en bok som får en att känna ren lycka...
Det finns böcker som gör en glad för stunden och sen inget mer, böcker som både rör upp känslor och som gör ett avtryck och de som inte får en att känna så mycket medan man läser men som efteråt bildar en mängd tankar i huvudet.  BACIO

Mirar VS Ver

Jag är på ett väldigt konstigt humör just nu. Tankarna är nån helt annanstans hela tiden. Kommer på mig själv med att titta på folk utan att se dom. Jag hör på när mina vänner pratar, men jag lyssnar inte. Jag pratar en del men säger inget vettigt. När jag sedan ska sammanfatta allt jag fått gjort under dagen tycker jag först att tankarna måste ha varit av värde eftersom de tog upp så stor del av dagen, men inser sedan att jag glömt bort allt jag tänkt på.

Födelsedag

161749-76

Hjälp vad tiden går fort, bloggen fyller redan ett år.
GRATTIS till oss, får man säga så? Äh, nu gjorde jag det. Nu gäller det att hålla tummarna för att det ska finnas något intressant att skriva om även detta år.

Nordsjön

image63image64image65image66image67image68image69image70image71image72image73image74image75

Nöjd

För min del blev nyårsaftonen riktigt skön. Först var det middagsmys hos Linda i Telefonplan. Vi hade alldeles för mycket mat och blev lite halvt olyckliga när vi insåg att efterrätterna väntade. Bulgursallad, tomatknyten och minipizzor + äppelpaj, kladdkaka, morotskaka, brownies och mandeltårta. Allt var allmänt chill och mysigt. Sen bar det av mot Slussen.

Tolvslaget gled sakta förbi. Vi träffade väldigt få av de väldigt många vi skulle möta upp. Det var förbannat jävla kallt också och någon kom på idén att helt enkelt börja gå. Väl inne på Gamla Stans snirkliga kvarter började snön falla. Vi blev blöta, vi blev kalla. På något sätt kändes det faktiskt som det ultimata sättet att starta ett nytt år. Att bara gå. 

Helt plötsligt var jag hemma. Jag störtade ner i sängen och somnade på ett ögonblick. 

Idag träffade jag Fanny. Vår nya lilla tradition måste ha blivit att bakisbruncha på nyårsdagen och det är rätt mysigt. Förra året var vi på Thelins. Vi lovade oss själva att aldrig äta där igen. Idag var vi på Thelins. Tänk vad långt man kommer på ett år. 


Jag välkomnar 2008. Det ska bli bra.