Hippolytes och min coola gula jacka

Faidra: Åh jag känner mig fylld av demonernas lusta. Den bränner hett inombords. Jag måste få träffa honom!
Haha kan ni förstå att jag ska säga det där utan att börja skratta inför min mentorsgrupp! Vi kommer äga iaf!

Så till min coola gula jacka och mina coola brillor. Jag vet inte men att ha solglajjor på sig gör att jag känner mig både cool och lite generad. Allt blir finare i brillor, men man känner sig uttittad, inte för att det är något ovanligt att se människor med solglasögon, jag är bara ovan att själv bära dem. Man ser lite mystiskt ut också och man känner sig på ett sätt avskärmad från resten av världen, haah vad töntigt det lät.
 
Idag gick jag med uppsatt hår, solbrillor och min gula jacka ( gud va jag upprepar mig!)och lyssnade på Melody Club och Mando Diao, det var härligt, bästa känslan på länge, kanske var jag rent av lycklig! (Här skulle min svensklärare ha påpekat att jag skulle ha börjat på ny mening istället för alla dessa kommatecken)

Raffi hade rätt i sitt förra inlägg, det är härligt att promenera själv, fast det är inte något jag upptäckt nu. Har ni varit med om att ni varit fulla av kreativitet och spatserat genom stan för er själva, kanske sjungandes på en låt som ni just då kommit på och ni fortsätter att utveckla den tills ni kommer till er dörr. Ni vill gå in, men ändå inte för ni vet att just i det ögonblicket ni kommer innanför dörren kommer låten och känslan av lycka att vara bortblåst. Personen därinne har inte varit med om det du upplevt och känner inte samma sak, så då försvinner även din känsla, men du kommer ihåg det, du kommer ihåg vad du kände. 


Sällskap?

Att göra saker för sig själv har fått en negativ klang. Man är ensam. Ingen annan att vara med. Men så behöver det ju inte vara. En tid av ensamhet är faktiskt otroligt underskattad. Man kan få så mycket gjort. Eller ingenting vilket i sin tur kan va fantastiskt skönt.

Tänk dig, gå ut genom dörren alldeles själv. Läskigt? Nejdå. Ta en skön vårpromenad för dig själv och samla tankarna, för nu spritter de omkring i skallen som ett gäng myggor man bara vill tysta. Ta på dig pilotbrillorna, se jävligt häftig ut och gå ut genom dörren där en värld av skumma händelser och minnen väntar. Men gör det för fan själv. Minnen som du, bara du, kan skratta åt är värda mer än några andra minnen. Kom på dig själv med att fnissa hysteriskt på morgontunnelbanan med slipsnissar omkring dig. Det är fan det bästa sättet att börja en morgon.  

Men nu vill jag nog säga emot mig själv litegranna, diggar ju minnena jag har med de jag känner också. Men erkänn att en tid av ensamhet är underskattat.

Lunes

Måndag igen, igår var det våffeldagen, jag var hos jojjo och käka våfflor och hade det allmänt soft, sen kom ångesten klockan 8 när jag var påväg hem, jag har massa skit att göra som jag skulle gjort i helgen, men inte gjort.As usual, satt på bilden med samhällskunskapen, Micke hatar typ mig,haha, men hur kul är det att fixa med bilder från hänt bild i datorn? Jag kom försent idag igen, hann inte äta frukost, jag som skulle börja strukturera upp mitt liv och bli duktig och ordentlig,haha.

Åh på onsdag ska jag till Globen och se Bob Dylan, även om det inte är samma sak som när han va ung men ändå!
Är det bara jag som tycker att Carl Bildt är bra?Jag vet hur du tycker Marta,haha

Kan det inte bli sommar och sommarlov nu så vi kan åka till Kroatien, måste bara fixa jobb. Jag vill jobba utomhus, typ på en kyrkogård,haha vad komiskt det lät. Hitills är det bara jag,Jojjo, Emma och Hedda som ska åka iväg.

Jag måste plugga matte idag  och jag ska även öva på mitt Jennys och Emmas teaterframträdande som ska redovisas på fredag,haha jag ska ha lakan och mask.


sömnproblem och andra sorters problem

Jag kan inte sova nu, det är för många tankar som rör sig i mitt lilla huvud. Mitt humör har verkligen svängt idag, jag var så glad när Lena och mormor och matte kom på middag, det var så mysigt och jag hade precis varit och handlat kläder vilket gör den simpla delen av mig lycklig, kom över Madonnas catsuit och köpte en gul jacka på mango (gillar eg. inte mango, menmen) fan måste börja tänka igen stimulera min intellektuella sida och min djupa sida. Snart ska jag gå och lägga mig och läsa, min kvällsrutin, typ min enda rutin förutom att det första jag gör på morgonen är att duscha.

Sen blev det sämre, men nu orkar jag inte bry mig om det problemet längre, jag skiter i det, det får bli som det blir. Att det alltid ska komma nåt som förstör lyckan, det glada humöret, jag var riktigt glad och det är man ju inte varje dag. Jag kanske överdriver, men det kändes iaf för mig som att allt bara blev fel.

Imorgon blir det mys iaf ska till Jojjo, världens sötaste och baka våfflor, Emma och Hedda och Jenny m.fl. ska dit, ska bli kul, Hedda och jag ska ses innan och plugga lite, sen när jag kommer hem ska jag plugga igen. Har mycket att göra, men har typ inte börjat på nåt, åh varför blir det alltid så? jag orkar inte , kan inte helt skita i det heller vill ju ha MVG. God natt
 

 


Lycka

Hur lycklig är du på en ska 1-10, det är en fråga som skolsyster kommer ställa till mig på måndag, då jag ska gå på en hälsokontroll. Jag förstår inte att man gradera lycka, lycka är något kortvarigt, en gammal tant som pratar med en på bussen , en låt ,en blick, en bok. Sen kan man diskutera hur nöjd man är med sitt liv om man ofta känner sig deprimerad osv, men att fråga om man är lycklig! Visst kan man känna sig glad och nöjd men ren lycka varar bara i korta ögonblick.

Jag har tänkt på att många av mina dikter handlar om maktlöshet och är ganska deppiga, det är kanske så att det är enklare att skriva deppiga kritiska dikter, så därför ska jag utmana mig själv och försöka skriva en riktigt glad, positiv dikt.

Måste köpa en systemkamera, så jag kan framkalla mina egentagna kort och inte bara Fannys, hoppas hon kan träffa mig imorgon, skulle va najs.

Lyssna på Hurricane och dansa på gatorna, då blir man lycklig, 10 på skalan hahaaa

Röd gubbe

Jag skyndar hem från skolan efter ännu en seg dag fylld av prov och tråkigheter. Jag går över Tegnérgatan mot röd gubbe. Jag känner smärtan längs ryggraden. Nej, jag har inte blivit påkörd, men jag känner den tappra förälderns blick mot mig, den tappra föräldern som försöker lära femåriga Emma att inte gå mot röd gubbe. Jag vänder mig om med en kanske förlåtande blick, men det är försent. Jag är inte värd ögonkontakt, mamman har fått nog p.g.a. mig. Hon har gett upp.

Emma går ut ett par meter, mamman skriker. Emma går över hela gatan, bilarna tutar. Emma har klarat att ta sig över gatan, mot röd gubbe. Jag har lärt en femåring att det är OK att gå över gatan när det är röd gubbe. Det är mitt fel.
Tänk om det är mitt fel ifall Emma gör det igen.
Tänk om det är mitt fel ifall Emma blir påkörd. 

Fan att man ansvarar för mycket mer än ens eget liv. Men allt kretsar inte kring mig, trots allt. Fan.

Halsfluss på g?

Allt och alla omkring mig går runt och hostar och har sig, kanske en självklarhet att jag då blir sjuk. Har de senaste tre dagarna vaknat med halsont men idag har det varit värre under dagen. Efter några höga toner i duschen är halsen helt uff. Halsmandlarna har väl svullnat så de kan användas som congas i brist på annat. Jag kan inte prata nå vidare men kanske får man snyggt hes röst till imorrn?

Fan, jag får inte va sjuk nu. Har too much att göra! Ska droga mig själv med amerikanska förkylningspreparat och hoppas att jag vaknar imorrn. Lycka till.

Hippiepippi

Så sitter jag här framför datorn igen, jag har på mig mina vida hippiebyxor som jag köpte för några år sedan i Grekland, har bara använt dem offentligt en gång, då kom en kvinna fram och sa att dem va snygga, haha.

Jag har spanskprov imorgon, jag försov mig dagen vi eg. hade provet, jobbigt tänker ni , men då har du ju hunnit plugga lite, haha säger jag. Vad är det som hänt med mig orkar inte plugga till spanskprovet, Laila är oinspirerande och sur, lektionerna är världens tråkigaste, vi gör typ inget och det lilla vi gör är repetition, det kan ju behövas men det gör inte mig så engagerad. MÖH!

Wellwell imorgon ska jag kanske träffa Raffa (vi är såhär tajta *visar med fingrarna*) om hon kan och sen kl 5 ska jag träffa världenssötastefanny, vi ska framkalla foton på Lava, kuliskulis säger jag bara. Sen måste jag träffa intellektuella-Tove snart, var så länge sen typ (torsdags räknas INTE!) Borde ringa Lili snart också, varför ringer jag aldrig henne? Åh vad töntigt detta inlägg blev.

Jag måste hitta en jacka och andra nya kläder jag ser ju bara för skabbig ut! BORT med kylan nu!


Mysigt

Igår hade jag glokaltprovet, åh att det äntligen är över! när skolan var slut  gick jag och fika med Emma , Jojjo, Amme och Vera, det var najs, sen handlade jag och Jojjo frukt och åkte hem till henne och bakade pizza och åt jordgubbar blandade med lime och socker, göttgött. Emma kom över en stund, trevligt trevligt. Jojjos hus är så fint , skulle inte tacka nej till att bo där, bli inneboende eller nåt, haha. Jag har iaf fått veta att Jojjo stör sig extremt mycket på Agneta Sjödin, haha hon är så kul när hon är irriterad på nån! Jag fattar inte hur den där brottaren i Let's dance (åh, vad heter han?!)  kan ha en så jäkla stor rumpa! Men iaf det var en mysig kväll:D

Varför skriver jag bara oseriösa inlägg? Jag kan inte skriva om nåt som är privat, som mina tankar och sånt, jag lovar jag tänker :P bytheway tycker jag att ni ska börja läsa ledarskribenten Peter Wolodarskis ledare, dem äger!

Idag träffade jag Fanny, vi skulle framkalla foton, men det gick inte för mörkerrummet på Lava användes som loge. Möhigt, men vi provade lite kläder och köpte sen ostkaka och kollade på OC hos Fanny, sen satt vi vid datorn och kollade på Thehill88 och Remibroadway, dem är så söta! Fanny visade några inslag från Kobra, haha så roliga!
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=719281 och http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=357598
Fanny vi måste ses snart och laga mat och så, puss farlini


Jag är som en gnällig pojkvän

Man känner igen det. Man ser paret, tjejen prövar 17 linnen och byxor medan killen tålmodigt väntar utanför men väser fram "Kan vi dra snart?" med jämna mellanrum.
Jag är pojkvännen. Eller det kanske lät fel, jag är SOM pojkvännen. Att shoppa saker är tråkigt och jobbigt. Jag får ångest av att ha mycket pengar i min plånbok för att sedan lämna över dom till nån jag inte känner för att få nånting som jag antagligen inte kommer använda så mycket. En sjuk idé tycker jag. 

Men jag kan kanske inte säga att jag hatar det, igår köpte jag massa bra saker och det gick rätt bra. Men jag fattar inte hypen kring det. Varför blir många tjejer helt speedade så fort de hör ordet "shoppa"? Kan nån förklara för mig? Ett ändlöst letande efter de perfekta kläderna brukar kunna leda till:
a.Skavsår
b.Dåligt humör
c.Besvikelse
eller varför inte
d. All of the above 

Fast det kanske bara är jag som tycker så. Verkar som det.
Rafaela signar ut.

Gurka och grönt te

Känner mig för trött för mitt eget bästa just nu. Även de kortaste av konversationer är svåra att hänga med i.

Sitter i min fina sovskjorta. Den är blå.
 
Jag luktar gott. Har smörjt in mig med nåt nytt från Dove - med doft av grönt te och gurka. Jag luktar inte grönt te och gurka. Men jag luktar gott. Jag luktar sommar

Ska egentligen gå upp om mindre än 8 timmar. Men dum som jag är så håller jag mig vaken. Ska nog ta ut sovmorgon, välbehövd sådan.

Gåshud. Hjälp. Måste gäspa. Herregud, va skönt.

Jag måste sträcka på mig. Gonatt

Gonatt Fotfil

Läste mitt förra blogginlägg som jag avslutade lite snabbt med det underbara uttrycket Goddag Yxskaft. Kände mig lite fundersam när jag egentligen inte har en aning om ursprunget till uttrycket. Så jag frågade min kära mor som har en bok med massa skumma "Bevingade ord" typ Marsch Pannkaka och sånt.
Enligt en sägen så var det en bonde som gjorde ett yxskaft då en granne hälsade goddag. Bonden svarade "Yxskaft!" för han hade trott att grannen frågade vad han gjorde. Typ nåt sånt var förklaringen iallafall. Men vem säger att detta är sant. Man kan ju lika gärna säga nåt annat helt osammanhängande. Så vi hade ett familjeråd, Numera säger familjen Hall Gonatt Fotfil. För precis som Goddag Yxskaft betyder det inte ett smack.

Övermogna bananer

Pappa irriterar sig på att jag inte äter upp all frukt hemma, så att han tillslut måste slänga den, men jag kan väl inte rå för att jag inte är sugen på bananer och clementiner, eller att 7 bananer är lite för mycket på två veckor, vill hellre äta apelsiner.  Jag är alltid sugen på det som vi inte har hemma! Så för att göra honom glad tänkte jag göra något slags bakverk med övermogna bananer i, men det låter inte så gott, blä åt en banankaka en gång och usch vad äcklig den va!

Läs tre män i en båt!
" Jag tyckte att George idisslade litet väl mycket om eventualiteten att kapsejsa."
Den är underbar!


Vaken när jag sover

Efter mitt intressanta besök hos optikern igår har jag fått höra att jag sover med ögonen öppna. Inte galet uppspärrade då, men lite smått kisande. Har nämligen en linje av gråa prickar på hornhinnan vilket är typiskt för "hej-jag-sover-med-öppna-ögon"-människor. Tänkte passa på att göra en liten lista av finurligheter du kan stöta på ifall jag sover över.

1. Jag snurrar runt, leker att armarna är helikopterpropellrar.
2. Jag suckar belåtet i samma sekund som jag somnar.
3. Jag sätter fötterna i svanken på dig och trycker bort så hårt jag kan.
4. Det har hänt att jag snackat lite.
5. Innan jag vaknar ordentligt sträcker jag på armar och ben åt alla håll, även om sovpartnern får en knytnäve i ansiktet.
6. Jag håller för öronen när väckarklockan ringer, alt. jag slänger mig tvärs över sängen för att få tyst på skiten.
7. Jag snor allt täcke, kanske även din kudde.
8: Och nu har det kommit fram att jag sover med öppna ögon.

Om jag nu gör nåt av följande så är det bara en bra sak, eftersom detta sker när jag sover med folk jag kan slappna av med. Gör jag inget av ovanstående så kan du väl va glad ändå för att du faktiskt fått sova ut ordentligt utan att vakna av en stirrande tjej som svarar Goddag Yxskaft på vad du nu kan tänkas ställa för fråga.

Förlåt

Sorry att det dröjt sen jag skrev, men jag har varit upptagen hihi.

Ja den här veckan har väl varit lite småintressant, min engelskalärare va otrevlig mot mig i måndags men det slutade med att min grupp fick MVG så det va ju trevligt. Efter den glada nyheten repade bandet och de va ju mäkta kul, gick ju riktigt bra! Ibland känns det riktigt kul att spela trummor och känna att man avancerar :)

Kommer kanske snart vara i en Pirajatidning nära dig, blev intervjuad och fotad när jag precis haft gympa och va på dåligt humör. Hon anteckande bara uffiga saker jag sa, inte det som va smart och så, så jag blev på ännu sämre humör, grrr... Oh well, alla får sig väl ett gott skratt när de ser mig, jag med antagligen.

Lyssnar just nu på den väldigt trallvänliga Salem Al Fakir, beroende på vilket humör jag är på kan det va riktigt mysigt! Fast jag vill nog lyssna på nåt liiite hårdare snart, behöver nöta ut mina trumhinnor litegranna känner jag.

Hade livräddning på gympan igår, så nu kan jag rädda liv, typ. Never fear, Raffi is here! Eller nåt. Höhö.

Syrran och jag har köpt världens ägigaste hårgrej, typ torrschampoo som man kan använda för att få schysst struktur på håret, LOOOOVE IT! Är från Schwarzkopf Osis (hur de nu stavas) och va med i VeckoRevyn för ett tag sen tror jag. Underbar.

Jag är grym på basketstraffar.

Matte

Jag fick VG på ett prov som jag trodde jag skulle få IG på.


Gotland,Gotland

Vad har vuxna emot oss ungdomar?! Jag letar hus/ lägenheter i Visby (med omnejd) och det är svårt väldigt svårt att hitta ställen där man kan bo om man är under 25, såhär skrev en person som skulle hyra ut sin lägenhet :

uthyrning endast till familjer och stadgade par,ej festprissar och enkönade gäng.

Möh!
Men jag ger mig inte vi ska till Gotland två veckor i juli och vi ska hitta en bra lägenhet eller ett bra hus  i Visby eller iaf nära. Hoppas vi kan hyra Birgittas hus, mamma kan väl fråga henne snart! 

Skolan
börjar imorgon och jag är inte alls på humör! Orkar bara inte, åhh lov är inte bra för mig , jag blir helt omotiverad. Vill bara sitta hemma och lyssna på musik och se på film och när jag orkar frammåt kl ett , så drar man ut och fikar och kollar in snygga söderkillar och så hittar man en stulen tavla som man lämnar till polisen och tavelägaren (åhh vilket snyggt ord!) blir så glad att man får några tusen.